KIÁLLUNK ÉRTETEK!

*

.

Az elmúlt időszakban számos, az anyagi biztonságot jelentősen befolyásoló áremelkedés tapasztalható hazánkban. Ilyen az üzemanyag ára, melyet magánszemélyek jelenleg még hatósági áron vásárolhatnak, de nem tudjuk, hogy ez gazdaságilag meddig fenntartható. Ugyanakkor az üzemanyagárak változása minden termék és szolgáltatás értékét növeli, vagyis drágul minden. Megváltoztak az energiaárak, melyről bővebben korábbi hírünkben olvashattatok és változtak az alternatív jövedelemszerzési lehetőségek terhei is, amelyek szintén sok autizmusban érintett család életét befolyásolják. 

Nem tudjuk, hogy ez a helyzet mikorra állítható meg és mikorra eredményez egy kiszámítható kiadást a családok életében.

Az Autisták Országos Szövetsége hivatalos levélben kereste meg dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztost, Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárt és Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselőt, hogy az energia vészhelyzet kapcsán hozott intézkedések alól mentesítsék a fogyatékos embereket és családjaikat, valamint a részletszabályok kialakítása során vegyék figyelembe az Autisták Országos Szövetségének jelzéseit. Levelünkben kitértünk arra is, hogy már az infláció jelentős mértékű növekedése is ellehetetlenítette az autizmusban érintett családok jelentős tömegét. (A levél ITT olvasható). Az Érdekvédelmi Naplóban közzé tesszük az ebben a témában elküldött leveleinket.

Tudjuk, hogy most mindenki aggódik, jogosan. Az Autisták Országos Szövetsége ki fog állni a családok létbiztonságáért! 

Kérjük, hogy töltsétek ki a kérdőívünket, mert a Tőletek kapott információk alapján folyamatosan és nyomatékosan fogjuk képviselni az autista társaink és az autizmusban érintett családok érdekeit!

Energia
• Az energiaárakról jogszabályokkal
Élelmiszer
• Az élelmiszerárakról jogszabályokkal
Üzemanyag
• Az üzemanyagárakról jogszabályokkal
Szociális
• Szociális szolgáltatást működtető AOSZ tagszervezetek részére
Családok
• Autizmusban érintett családok véleménye