TOVÁBBRA IS KÉPVISELNI FOGJUK AZ AUTIZMUSBAN ÉRINTETT CSALÁDOKAT!

Megszületett a villamosenergia-támogatásáról szóló részletszabály, amely nem terjed ki az autizmusban érintett családok problémáira. Az Autisták Országos Szövetsége online kérdőívét már több, mint 700-an töltötték ki, az első megállapításokról tájékoztattuk a döntéshozás legfontosabb szereplőit. ITT olvasható a levelünk.

A Magyar Közlöny 2022. évi 134. számában (2022. augusztus 9.) megjelent a Kormány 295/2022. (VIII. 9.) Korm. rendelete az egyes fogyasztók által használt gyógyászati segédeszközök villamosenergia-fogyasztásának támogatásáról.

A rendelet a 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet szerinti, társadalombiztosítási támogatással rendelt gyógyászati segédeszközök – elektromos kerekesszék, elektromos moped, hálózati áramról működő oxigén koncentrátor – használóinak, illetve a velük egy háztartásban élőknek biztosít kedvezményeket a lakossági villamosenergia szolgáltatás keretében, és szabályozza a kedvezmény igénylésének módját.

Az autizmusban érintett személyek vonatkozásában ez a jogszabály nem biztosít kedvezményt, ezért az Autisták Országos Szövetsége tovább folytatja érdekvédelmi munkáját annak érdekében, hogy az autizmusban érintett családok is részesüljenek támogatásban az emelkedő rezsiköltségek miatti megélhetési nehézségek ellensúlyozásához. A családok helyzetének megismeréséhez tovább folytatjuk a kérdőívezést, ezért ha még nem töltötte ki a megszorításokkal kapcsolatos kérdőívet, kérjük tegye meg, a kérdőív INNEN elérhető.

Az autizmusban érintett családok érdekében kezdett, rezsiemeléssel kapcsolatos lobbi még mindig tart!

A témában korábban megjelent hír ITT olvasható.

Folyamatos tájékoztatást nyújtunk érdekvédelmi tevékenységünkkel kapcsolatban Weboldalunkon, ahol naprakész információkkal is szolgálunk.

Az Érdekvédelmi Naplóban közzé tesszük az ebben a témában elküldött leveleket.

Az AOSZ levélben kereste meg Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottat az energia áremelésekkel kapcsolatban, a levél INNEN elérhető.

Kiállunk értetek!