Technikai korrekció a földgázfelhasználásra a rezsiszabályokban

2022. július 21-én a Magyar Közlöny 121. számában megjelent 259/2022. kormányrendelet meghatározta az éves átlagfogyasztás mértékét a villamosenergia és a földgáz tekintetében is, az afölötti fogyasztás esetén piaci ár megfizetésére kötelezték a lakosságot. A földgáz esetében az átlagfogyasztást 1729 m3/évben határozták meg, akkori számítással ez 59 132 MJ/év értéknek felelt meg.

Egy technikai korrekcióval a Magyar Közlöny 138. számában a 324/2022. (VIII. 23.) Korm. rendelet 63 645 MJ/év értékre emelte ezt. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb fűtőértékű gáz esetén így valamivel magasabb fogyasztástól érvényesül a piaci ár.

Ez nem segítség az autizmusban érintett családoknak, érdekvédelmi tevékenységünket tovább folytatjuk. Az Autisták Országos Szövetsége továbbra is kiáll a családok létbiztonságáért!

Weboldalunkon létrehoztunk egy aloldalt, ahol folyamatosan tájékoztatunk benneteket az erre vonatkozó érdekvédelmi munkánkról, és ahol kategorizálva összegyűjtöttük az egyes részterületeket érintő információkat. Az oldalt ITT éritek el.