MASZK – nyilvános kérdőív – Ön is részt vehet a kutatásban!

Megkezdődött a MASZK kutatásának első fázisa, a nagymintás, reprezentatív életminőség és pszichológiai jól-lét vizsgálata.
A nyilvánossá vált kérdőív az autizmussal élő gyermekeket nevelő családokat és tipikusan fejlődő gyermekek szüleit szeretné a vizsgálatba bevonni – ahol csak lehet – mindkét szülő válaszainak megismerésével.

Az érintett családok válaszainak segítségével a kutatás a szülők támogatását szolgáló újabb módszerek kialakítását alapozhatja meg!

Kérjük, töltse ki a kérdőívet!

FIGYELEM! A kérdőív részletes kitöltése megközelítőleg 60-90 percet is igénybe vehet, szünet beiktatható.

Válaszait bizalmasan kezeljük, személyes adatokat (név, gyermekének neve, email-cím) zárt és biztonságos felületen kezeljük, a kérdőív kitöltését követően az Ön engedélye nélkül nem tároljuk.

A kutatási eredmények csak tudományos céllal kerülnek felhasználásra a Magyar Tudományos Akadémia és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának tagjaival.

A vizsgálatban való részvétel önkéntes.

Amennyiben úgy dönt, hogy részt vesz a kutatásban, beleegyezését később bármikor visszavonhatja. Ha úgy dönt, hogy nem vesz részt a kutatásban vagy visszavonja válaszait, annak semmilyen (negatív) következménye nincs.

Ha kérdése merül fel a kutatással kapcsolatban, akkor írjon a maszk.kutatas@gmail.com e-mail címre.

 

Az autizmussal kapcsolatban még mindig korlátozottan állnak rendelkezésre olyan módszerek, amelyek az érintett személyeket, családjaikat és oktatási környezetüket támogatnák és segítenék a befogadást, az integrációt. A MASZK reprezentatív kutatásának célja, hogy ezen a területen hosszútávú javulást érjen el, mégpedig egy három lépcsős átfogó vizsgálat keretében, az autizmusban érintett családok életmódjára, megküzdési stratégiáira és jól-létére vonatkozóan.

———————————————————————————————————————————————————————

Kapcsolódó tartalmak a MASZK Kutatásról:

 

A MASZK hivatalos honlapja

Az AOSZ aloldala a MASZK kutatásáról

Az AOSZ beszámolója a MASZK bemutatkozásáról

Interjú a MASZK kutatási céljairól, az érintett családok megküzdési stratégiáiról

Interjú az Esőemberben

Dialógusok az autizmusról, a MASZK és ami mögötte van