AOSZ INFO-PONT IRODA – MINDSZENTPUSZTA – MEGNYITÓ

Az AOSZ által szervezett esemény
Helyszín: 9098 Mindszentpuszta, Rákóczi u. 56.
Szervező: Autisták Országos Szövetsége, Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány

MÉG KÖZELEBB A CSALÁDOKHOZ! – ÚJ VIDÉKI AOSZ INFO-PONT IRODÁK ÉS ‘DATA’ SZOLGÁLTATÁSI PONTOK NYÍLNAK AZ AOSZ-NÁL

Az Autisták Országos Szövetsége az előző években AOSZ Info-Pont irodák létrehozásával törekedett az családok támogatásában kulcsszerepet betöltő segítő szolgáltatások körének bővítésére és kiterjesztésére, a jó gyakorlatok átadására, a területi egyenlőtlenségek ellensúlyozására, a helyi igények, szükségletek feltárására, valamint az egységes és széleskörű érdekvédelmi tevékenység megvalósítására.
A sikeres kezdeményezést újabb lépések követik. Az AOSZ idén újabb, vidéki AOSZ Info-Pont irodákat hoz létre. Ennek keretében nyílik meg Mindszentpusztán az AOSZ Info-Pont iroda.

Az AOSZ Info-Pont irodák az Autisták Országos Szövetségének szolgáltatásait nyújtják a helyi környezetbe ágyazottan, de szolgáltatásaik bővülnek Szövetség sikeres „DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon” infokommunikációs projektjének új szolgáltatásaival.

Az egyes régiókban újonnan nyíló irodák csökkentik a vidéki családok fokozott kiszolgáltatottságát és segítséget nyújtanak a megbízható ismeretek megszerzésében, a szakszerű segítségek elérhetőségében, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésben, emellett a legmodernebb digitális eszközökkel segítik az autista személyek beilleszkedését és kommunikációját. Bővebben itt tájékozódhatnak az AOSZ Info-Pont irodákkal kapcsolatban: http://aosz.hu/aoszinfopontok/, a DATA projekttel kapcsolatban: http://data.aosz.hu/