info-pont_logo_feliratos_kicsiAz Autisták Országos Szövetsége a helyi szükségletekre közvetlenül reagáló regionális központok, úgynevezett AOSZ Info-Pont irodák létrehozásával segíti az érintett családokat.

 

Az AOSZ Info-Pont irodák az Autisták Országos Szövetségének szolgáltatásait nyújtják az ország 6 pontján (Nagykanizsa, Székesfehérvár, Veszprém, Vésztő, Szeged, Salgótarján) a helyi környezetbe ágyazottan. Komplex szolgáltatást nyújtanak a családok és a szolgáltatók számára a korszerű autizmus ismeretek megszerzésében, információ áramoltatásban, kapcsolatépítésben, helyi együttműködések elindításában. Tevékenységüket az Autisták Országos Szövetségének szakértői támogatásával egységesen, megbízhatóan és magas szakmai színvonalon végzik. Állandó nyitvatartási időben várják a munkatársak az autista személyeket, családtagjaikat, az őket támogató szakembereket, laikus érdeklődőket.

 

Az AOSZ Info-Pontok főbb szolgáltatásai:

– InfoCentrum szolgáltatás nyújtása: intézmény-, szolgáltatáskereső, valamint on-line jogi iránytű használatával információnyújtás az elérhető szolgáltatásokról, jogainak érvényesítéséhez, ügyintézéshez információ nyújtása
AOSZ kártya igénylés, ügyintézés
Esőember folyóirat megrendelése, ügyintézés
Hírlevélre történő feliratkozás ügyintézése
– Érintettek, családjaik, velük dolgozó szakemberek igényeinek, szükségleteinek feltárása
Kiadványokhoz való hozzájutás
– Szakkönyvtár működtetése
Mentorszülő szolgáltatás ajánlása
– Egyéb időszakos, alkalmi feladat, akció, kampány során adódó feladatok

 

Az Autisták Országos Szövetsége az AOSZ Info-Pontok létrehozásával törekszik az családok támogatásában kulcsszerepet betöltő segítő szolgáltatások körének bővítésére és kiterjesztésére, a jó gyakorlatok átadására, a területi egyenlőtlenségek ellensúlyozására, a helyi igények, szükségletek feltárására, valamint az egységes és széleskörű érdekvédelmi tevékenység megvalósítására. A most nyíló AOSZ Info-Pont irodák működési tapasztalatainak ismeretében, a rendelkezésre álló források függvényében az AOSZ a hálózat bővítésére törekszik.