Újraválasztották Dr. Lovászy László Gábort az ENSZ Fogyatékossággal Élők Jogaival Foglalkozó bizottságába

Június 14-én a New York- i ENSZ közgyűlési teremben választották meg az ENSZ Fogyatékossággal Élők Jogaival Foglalkozó 18 tagú bizottságának (CRPD) 9 új tagját.

A magyar állandó ENSZ misszió információi szerint  Dr. Lovászy László Gábor nagy támogatással került újra a bizottságba a 2017-20- as időszakra.

Ezúton is gratulálunk a megválasztásához!

Dr. Lovászy László Gábor több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fogyatékosságügy területén, amely során számos, a fogyatékossággal élő személyek jogait érintő témában dolgozott úgy civilként, mint kormányzati tisztségviselőként is. Több mint negyven cikket publikált a fogyatékos személyek emberi jogai és az előttük álló kihívások témakörében, ezen felül ugyanennyi cikket írt a munkaerőpiac, az oktatás, a technológiai innováció és egyéb témákban is. Eddig négy hazai egyetemen tartott már előadásokat, illetve 20 nemzetközi konferencián is volt előadó. 2009-óta egy Európai Parlamenti képviselő tanácsadójaként dolgozik, az Európai Parlamenten belül elsőként, mint születésénél fogva súlyos nagyothalló.

Forrás: kormany.hu