Új alelnököt választott az AOSZ közgyűlése

2022. május 21-én közgyűlést tartott az Autisták Országos Szövetsége az AOSZ központi irodájában (1053 Budapest, Fejér Gy. u. 10.). Mivel 10.30 órakor nem volt szavazatképes a közgyűlés, ezért azt 11.30 órakor tartottuk meg változatlan helyszínen és változatlan napirendi pontok mellett.

Az AOSZ közgyűlésén a 101 tagszervezetből álló szövetség 21 jelenlévő tagja elfogadta a tavalyi év munka- és költségvetési beszámolóját, valamint a 2022-es munka- és költségvetési tervet is jóváhagyta. Rendhagyó módon a munkabeszámolót és -tervet a feladatterületekért felelős AOSZ munkatársak ismertették.

Az eseményen megjelent szavazásra jogosult tagszervezetek képviselői meghatározták az éves tagdíjat, elfogadták a könyvvizsgálói és felügyelőbizottsági beszámolót, továbbá alapszabálymódosítás után új alelnököt választottak, mivel a megüresedett elnökségi helyek miatt olyan döntés született, hogy a jövőben 3 tagú elnökség fogja irányítani az AOSZ munkáját: egy elnök és két alelnök.

Az elnökség tagja maradt Kővári Edit elnök és Csonka Gábor alelnök. Az új alelnök Pohánka Edit (PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány) lett.

Pohánka Edit, miután a közgyűlés megválasztotta alelnöknek, megköszönte a bizalmat, és megígérte, hogy azon fog dolgozni a jövőben, hogy meglévő tapasztalatával hozzájáruljon az AOSZ sikeres munkájához.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

A meghívó, a napirendi pontok és a dokumentumok teljes terjedelemben az AOSZ weboldalán megtalálhatók.

A közgyűlésen készült videót Youtube csatornánkon nézhetitek meg, ahol Kővári Edit elnök, Csonka Gábor alelnök, Pohánka Edit alelnök és Pulics Gergely siófoki Aosz Info-Pont iroda munkatárs gondolatait is megismerhetitek.