Te eljössz velünk a településed polgármesteréhez, hogy megoldódjon a gyereked felnőttkora?

Nemrég beszámoltunk arról, hogy közel száz város polgármesterével kezdeményeztünk személyes találkozót abból a célból, hogy a TOP Plusz források felhasználására irányuló városfejlesztési tervek között helyet kapjon olyan nappali ellátás létrehozása, melyben felkészülten fogadják az autista felnőtteket és gyerekeket.

Az elmúlt hetekben egyre több helyről kaptunk visszajelzést, meghívást a személyes találkozóra. Nélkületek nem tudunk elég erősek lenni! Titeket is várunk ezekre a találkozókra! Jelentkezzetek a lobby@esoember.hu e-mail címen, ha eljönnétek velünk a településetek polgármesteréhez, hogy megoldódjon a gyerekeitek felnőttkora!

Kérjük, töltsétek ki kérdőívünket is, ha szeretnétek velünk együtt dolgozni azon, hogy minél több autizmus-specifikus nappali intézmény létesüljön Magyarországon!

A kérdőívet ITT találjátok!

Az ellátás hiányának fontosságát jelzi, hogy az eddigi megbeszéléseken sok helyen részt vettek a hazai autizmus szakma szereplői, a szociális ellátás képviselői, az Egységes Gyógypedagógiai Intézmények vezetői, valamint a helyi érdekvédelmi szervezetek, köztük tagszervezeteink is.

A legtöbb városban működik a fogyatékos emberek számára nappali intézmény, de városok vezetői nyitottak az autizmus-specifikus nappali ellátás megteremtésére, ami bizakodásra ad okot. Az egyeztetéseket tovább folytatjuk az együttműködő önkormányzatokkal.

Térképünkön megjelenítettük, mely városokban jártunk, az adatokat folyamatosan frissíteni fogjuk Nappaliról álmodozók – Most kell összefogni! aloldalunkon.