Szupervízión vettek részt az AOSZ animátorai

Október 9-én az AOSZ 13 animátorának tartottak szupervíziót az Autizmus Alapítvány szakemberei, Őszi Tamásné és Janoch Mónika. A szupervízió célja a szakmai kompetencia növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése, egyben tapasztalatcsere és a felmerülő szakmai kérdések megvitatása.

Az AOSZ animátor szolgáltatása, az “Utazás az autizmus körül – Lehet-e autista gyerek a padtársam?” elnevezésű iskolai szemléletformálás 2011-ben indult.

A program célja  a fiatalok tudásának bővítése az autizmusról és a hozzá kapcsolódó társadalmi kérdésekről. A szemléletformáló osztályfőnöki órák  játékos, szórakoztató, interaktív módon, a diákok bevonásával és aktív részvételével zajlanak.

Az Autizmus Alapítvány szakemberei 2011-ben 9, majd 2016-ban 14, 2022-ben 13 animátort képeztek ki. A szemléletformáló órákat így animátoraink az Autizmus Alapítvány által kidolgozott kézikönyv alapján, egységes program szerint tartják az az ország összes iskolájában.

Az AOSZ Info-Pont irodák munkáját is segítő animátorok megosztották egymással gondolataikat, élményeiket, javaslataikat az  újabb, innovatív módszerek bevezetésére, amelyekkel a szakemberek tovább dolgoznak.

Animátor szolgáltatásunkról bővebben ITT lehet olvasni.