Szántó Boróka

Nagymaros, Pest megye

borokamentor@gmail.com

+36 30 311 9700

Szántó Boróka vagyok, Nagymaroson élek a családommal. 2 lányom és egy fiam van. Csanád fiam 2008-ban született, 4 évesen diagnosztizáltak nála gyermekkori autizmust. Rengeteg bizonytalanság, önvád, aggodalom és vizsgálatok sora után kellett szembesülnünk mindazzal, ami az autizmussal együtt jár. Nagyon egyedül éreztem magam, azt sem tudtam hol kezdjem a fejlesztését, merre induljak tovább. Mostanra már egészen jól összerázódott a családunk, megtanultunk segítséget kérni, amikor egy-egy hullámvölgyben vagyunk, tanulunk harcolni és békélni a világgal.

Azért lettem mentorszülő, hogy legyen aki meghallgat, eligazít, segít bármiben, akár egy bizonytalankodó szülőről legyen szó, akár arról, hogy ne kelljen teljesen egyedül maradni egy bezárt ajtó mögött, amikor diagnózist kap a gyermekünk.

Fiam 4 és fél éves koráig nem beszélt, aztán megtanult beszélni, de nem kommunikálni, rettentően rugalmatlan volt mindenben. A megszokott útvonalakról nem térhettünk le , viselkedés problémákkal, echolálással, dühkitörésekkel, ovis léttel, iskolaválasztással, erős szenzorossággal, nem evéssel, széklet visszatartással ,stb. mind megküzdöttünk, vagy küzdünk most is. Mostanra mégis egy bújós, érzékeny, vicces és jószándékú fiúvá lett, minden nehézség ellenére is jó vele együtt lenni. Ha bármi hasonlóval küzdesz , vagy csak egy kicsit beszélgetnél, keress meg bátran.

Főleg délelőtt várom a hívásokat, de bármely napszakban elérhető vagyok.

 

 

« vissza a mentorszülőkhöz