Keresztesi Koppány

Gyöngyös, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye

keresztk@gmail.com

+36 20 587 7144

Három gyermekünk közül a legidősebb Balázs, 2008-ban született, nem beszélő autista, értelmi sérült. Koraszülöttként, hosszú utat jártunk be vele és rengeteg tapasztalatot szereztünk. Erre alapozva szeretnénk mentor házaspárként tevékenykedni, segíteni más szülőknek, családoknak.

Balázsról, mindennapjainkról, gondolatainkról a www.aprolepesek.blog.hu oldalon olvashattok. Célunk, hogy bátorítsuk a sajátos nevelési igényű, autista gyermeket nevelő szülőket, hogy az adott körülmények közt is lehet teljes életet élni. Gyöngyösön egy szülőklubot hoztunk létre és rendszeres programokat, túrákat szervezünk. Kiemelten foglalkozunk az elfogadás témájával, hiszen ez alapvetően meghatározza gyermekeink jövőjét mind a családban, mind a társadalmon belül. Másik szívügyünk a nem beszélő gyerekek alternatív kommunikációja, mely kaput nyithat gyerekünkhöz.

Balázstól már eddig is nagyon sokat tanultunk, gazdagabbak lettünk általa. Ezeket a kincseket próbáljuk meg együtt feltárni. Talán ebben is segíthetünk, mint mentor házaspár.

 

« vissza a mentorszülőkhöz