Brokés Judit

Veszprém

auti-csop@freemail.hu

+36 70 670 1716

Brokés Judit vagyok, Veszprémben élek családommal. Három gyermekem közül kettőknek van autizmus spektrumzavar diagnózisa. Kislányom 2010-ben, nagyfiam 1998-ban született, és 2011-ben diagnosztizálták nála az Asperger szindrómát. Ugyan már első osztályos korában felvetette az osztályfőnöke, hogy autisztikus, de a pszichológus, akihez magánúton két évig jártunk, elvetette a dolgot. Sajnos én maradéktalanul bíztam benne, így átküszködtünk úgy sok évet, hogy emberileg, tanulásilag ’normál’ elvárásokat támasztottunk elé, aminek ő – bár enyhén érintett – nem igazán tudott megfelelni. 2011 tavaszán részben romló tanulmányi eredménye, részben iskolai atrocitások miatt kerestem fel a helyi Nevelési Tanácsadót, ahol 2 hónap után azt mondta a pszichológus, szerinte autizmus áll a problémák hátterében. Ezután kerültünk a SOTE gyermekpszichiátriai osztályára, ahol diagnózist kaptunk.

Utána kerestem a helyi lehetőségeket fejlesztésre, szülőcsoporton való részvételre, de nem sok sikerrel jártam – ezért megalakítottam egy szülőcsoportot az autizmusban érintett gyermekek szüleinek, mely mára szervezett, kibővített formában, AutiSpektrum Egyesület néven igyekszik segíteni az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek, és családjaik életét.

Kislányom születése előtt bő 10 évig végeztem önkéntes segítő munkát, így szinte természetes volt számomra, hogy részt vegyek a mentorszülő képzésen, bízva benne, hogy ebben a szerepkörben is segíthetek a hozzám forduló szülőknek.

« vissza a mentorszülőkhöz