Hatalmas sikerrel zárult a fesztivál!

 

„Más vagyok, de nem kevesebb!” – idézte Jaksity Kata, műsorvezető az egyik autizmussal élő ifjú fellépőt az Esélyt adunk – esélyt KAPunk fesztivál megnyitó beszédében!

Az Autisták Országos Szövetsége nyárzáró fesztivált szervezett Budapesten, mely során autizmussal élő személyek mutatták meg tehetségüket különböző előadóművészeti területeken. A fellépésekre neves mentorok segítségével készültek fel vállalkozó szellemű autista tehetségek. A fellépéseken túl vásárral, kiállítással, játékokkal és számos kreatív eseménnyel vártuk az érdeklődőket.

Az Esélyt adunk – esélyt KAPunk fesztivállal az esélyegyenlőség fontosságára, az autista emberek tehetségére kívántuk felhívni a figyelmet. Mindenki tehetséges valamiben, mindenki számára meg kell adnunk a lehetőséget! Nem csupán a fellépők kapnak esélyt a kibontakozásra, hanem mindannyian egy lépéssel közelebb kerülünk egy nyitott, elfogadó világhoz.

Az üzenetet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is olyan fontosnak tartotta, hogy az esemény fővédnökségi tisztjének elvállalásával támogatta munkánkat.

A Gödör Klubban fellépő 10 fiatal között volt, aki versmondással vagy énekkel szórakoztatta a közönséget, de hallhatunk gyönyörű hárfa-, zongora- és furulyaszólót is. A rendkívül színvonalas és szórakoztató fellépéseket Jaksity Kata, az esemény háziasszonyának és moderátorának színes és vidám műsorvezetésében élvezhették a résztvevők.

 

 

Az előadásokra a fellépők tanárai mellett olyan neves előadóművészek készítették fel a résztvevőket mint:

  • Bálint Éva, színművész
  • Huszti Bernadett Mária, operaénekes
  • Koós-Hutás Áron, jazz-trombitás
  • Kovács Krisztián, színművész
  • Litkai Gergely, humorista
  • Müller Péter Sziámi, költő, énekes
  • Oláh Gergely, énekes

A tanárok és mentorok nem csak a felkészülésben segítették a fellépőket, de sokuk zsűrizéssel, valamint az egyedi tervezésű díjak átadásával is támogatta az eseményt, a tehetséges fiatalokat és az Autisták Országos Szövetségének munkáját.

A fesztivál során, a Central Passage-ban az Autista Majorságok Hálózatának tagjai különleges termékeiket értékesítették. Az ínycsiklandozó mézes-boros aszalt gyümölcsöktől, az illatos levendulazsákokon át, a díjnyertes szőnyegekig át rendkívül széles választékból szemezgethettek az érdeklődők.

A fesztivál ideje alatt sokan kipróbálták szemléletformáló játékainkat, melyek segítségével közelebb kerülhettek az autizmus témájához. A kreatív sarokban a gyermekek festhettek, rajzolhattak, s közben Komka Péter, az Autista Majorságok Hálózatának intézményeiben élő autista társaink életét bemutató fotókiállítását is megtekintették az érdeklődők.

 

 

A fesztivál a MagNet Bank Közösségi Adományozási Program és a Gödör Klub támogatásával valósult meg.      
 
A mentorálásról és a fesztiválról készült képek és videók a facebook.com/minden100 vagy a fotógaléria weboldalán lesznek elérhetőek a későbbiek folyamán.
 
A programról bővebben olvashatnak: http://aosz.hu/kap2017/

 

Ezúton is köszönjük minden fellépőnek, mentornak, résztvevőnek és támogatónknak az együtt töltött szép napot!