Tapolca 2017

Beszámoló
Az Én világom Tapolca Egyesület

Az idei évben, eleget téve az önkormányzat felkérésének 2017.03.30.-án szerepeltünk a városi Termelői Piac ünnepélyes átadásán a Civil forgatag egyik szereplőjeként. Nagy megtiszteltetés, hogy pont a mi egyesületünkre esett a választás, így megragadva az alkalmat próbáltuk felhívni a figyelmet az autizmus világnapjára és ezen rendezvényt kicsit összekötni ennek aktualitásával. Magát az eseményt sikerült felhasználni, hogy bemutatkozzunk, tájékoztató anyagot, szórólapokat osszunk. Lehetőség volt az autizmussal, az egyesület munkájával, céljaival kapcsolatban feltett kérdésekre, elképzelésekre válaszolni, személyesen reagálni. A Közétkeztetési Kft helyi termelők által felajánlott alapanyagokból hatalmas adag gulyáslevest készített, amit az egyesület tagjai osztottak szét a rászorulók, érdeklődők és adományozni szándékozók köreiben. A levesadag becsületkasszás volt, a befolyt összeg felett egyesületünk rendelkezhet.
Sajnos nagy létszámú érdeklődőt nem vonzott az esemény, de a hangulat nagyon jó volt, a résztvevők jól érezték magukat. A színvonalas, hangulatos műsor mellé kézműves szakkör és lekvárkóstoló társult, amit a gyerkőcök igencsak élveztek, megbolondítva a helyszínen kisütött friss fánkokkal! A legfincsibb lekvárra szavazatokat lehetett leadni, ezt a gyerekek is megtehették, így a kedvenc íz elnyerte a Tapolca és környéke legfinomabb lekvárja megtisztelő címet!
A többórás rendezvény jó lehetőség volt, hogy arcok társulhattak egyesületünk nevéhez, kicsit személyesebb, családiasabb, közvetlenebb kapcsolat alakulhasson ki, mind a szervezők az érdeklődők, sőt az egyesület tagjai között is!
Mivel mindenki sikerként könyvelte el az eseményt, komoly esély adódott arra, hogy a jövőbeli rendezvények kapcsán egyesületünk léte, neve és céljai újra és újra bekerülhessenek a köztudatba!
Azt gondolom, hogy minden ilyen lehetőséget meg kell ragadnunk, mert csak akkor van értelme a tevékenységünknek ha megpróbáljuk minél szélesebb körben hallatni a hangunkat, ha arcunkat adjuk a véleményünkhöz és hitelesek vagyunk.

Üdvözlettel:

Horváth Krisztina

 

« vissza a galériához