Találkozási Pontok

Általános esemény
Helyszín: MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz utca 18.).
Szervező: FSZK

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP 5.4.11-12/1-2012-0001 „Nyolc Pont” kiemelt projekt 2015. augusztus 29-én rendezi egész napos zárókonferenciáját a MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz utca 18.).

A konferencia meghívott előadói: Mitzi Waltz és Ari Ne’eman.
Mitzi Waltz doktori fokozatát a University of Sunderland-en szerezte az autizmus orvosi, kultúr- és társadalomtörténetéből. Később a University of Birmingham autizmus kutatócsoportjában dolgozott, és több brit egyetemen is oktatott autizmus témájú tárgyakat. Jelenleg Hollandiában él. 2013-ban jelent meg Autism: A Social and Medical History (Az autizmus társadalmi és orvosi története – munkacím) című könyve, mely magyarul az FSZK kiadásában a konferenciára jelenik meg és a konferencia résztvevői térítésmentesen juthatnak hozzá.
Ari Ne’eman az Autistic Self Advocacy Network (Autista Önérvényesítő Hálózat) nevű, autista embereket képviselő amerikai szervezet alapítója és elnöke. A University of Maryland-en szerzett politikatudományi diplomát. Ari Ne’eman autista és aktívan felszólal az autista emberek által vezetett érdekvédelmi szervezetek érdekében, az autizmus stigmatizációja, az érintettek érdekeivel ütköző terápiás megoldások és az autizmus gyógyítását propagáló szervezetek ellen. Tagja az USA Kongresszus és az amerikai elnök tanácsadó testületeként működő National Council on Disability-nek.

Délutáni, párhuzamosan zajló szekcióüléseik:
1. FELNÖVŐBEN A „Z” GENERÁCIÓ – Autizmus-specifikus támogatás és digitális technológiák
2. MI ÍGY CSINÁLJUK! – Ötletek, megoldások és tapasztalatok az intézményi gyakorlatban
3. FÓKUSZBAN A CSALÁD – Szülői tréningek, képzések, családi programok
4. HOGYAN TOVÁBB? – A program eredményeinek fenntartása, további fejlesztése, stratégiai irányok, együttműködési lehetőségek
5. TESTKÖZELBŐL – Autizmus és önérvényesítés

Várunk minden érdeklődőt, autizmussal élőket, családtagokat, szakembereket, találkozzunk!
A konferencián ingyenes a részvétel, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni 2015. július 9-től (a tervezett létszám eléréséig) az alábbi linken lehet: http://fszk.hu/esemeny/talalkozasi-pontok/