Országos szakmai konferenciát tart a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete

Általános esemény
Helyszín: Miskolc
Szervező: Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete az egyesület alapításának 50. évi jubileumának alkalmából szervezett Országos Szakmai Konferenciát, amit a Martin János Szakképző iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, a Miskolci Egyetem és a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény együttműködésével szerveznek.

A konferencián való részvétel továbbképzésnek minősül.

 

Az Autizmus szakosztály szakmai programjai július 1-én 9 órától 16 óráig tartanak a Miskolci Egyetemen, figyelmetekbe ajánljuk az AOSZ és tagszervezete előadásait.

Jakubinyi László és Tóth Aliz a Szimbiózis Alapítványtól Autizmus specifikus szolgáltatások a miskolci Szimbiózis Alapítványnál  címmel ismerteti az alapítvány szolgáltatásait.

Időpont: 2022. 07. 01. 9.40-10.00

Hogy vannak most az autista gyermekek, a kortársaik és tanítóik az iskolában? Mit tehetnénk közösen? – áttekintés az Országos Autizmus Stratégia tükrében címmel tart előadást Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetsége elnöke és Őszi Tamásné, az Autizmus Alapítvány, az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport, a ELTE BGGYK ATIVIK szakembere.

Időpont: 2022. 07. 01. 14.00-14.20

Gyermekek, akik felnőttek/felnőnek – valódi segítségek és támogatások a felnőttkori autonómia és érzelmi biztonság megteremtése érdekében címmel közös gondolkodásra hívja a résztvevőket Kővári Edit, hogy az autizmusban érintett fiatal felnőttek gondolatain keresztül megvitassák, hogyan készíti fel az iskola a felnőtt életre a fiatalokat.

Időpont: 2022. 07. 01. 14.40 – 15.00

 

A szakosztályi nap további részletes programja ITT olvasható.