Nők Kékben vándorkiállítás, megnyitó – Kecskemét

Általános esemény
Helyszín: Malom Központ, 2. emelet (6000 Kecskemét, Korona u. 2.)
Szervező: Autisták Országos Szövetsége, Autista Gyermekekért Egyesület

Országos körútjának utolsó állomására érkezik a Nők kékben vándorkiállítás. Kecskeméten, az Autista Gyermekekért Egyesület szervezésében lesz – egyelőre utolsó alkalommal – látható az AOSZ tavaly áprilisban útnak indult családbarát fotókiállítása.

Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében „Nők kékben” címmel indított országos kampányt. A program célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását.
A szemléletformáló program célja, hogy az autizmussal élő gyermekeket nevelő nők, családok helyzete láthatóvá, elismertté váljon Magyarországon, és felhívja a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, melyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez és a társadalmi sokszínűséghez.

A Nők kékben utolsó állomása Kecskemét lesz. 

A kiállítás megnyitójának időpontja:

 2017. március 22. (szerda) 17.00 óra

Helyszín:
Malom Központ, 2. emelet (6000 Kecskemét, Korona u. 2.)
A kiállítás 2017. április 9-ig látogatható.
 
A látogatókat Csille Lajos, az Autista Gyermekekért Egyesület elnökségi tagja köszönti a megnyitón, a kiállítást Engert Jakabné önkormányzati képviselő, Kecskemét Megyei Jogú Város Esélyteremtési Bizottságának és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke nyitja meg a kecskeméti komplexumban. A megnyitón  Papp Ferenc versénekes gitárjátékát hallhatják.

A Nők kékben kiállítás céljáról bővebb információkat olvashatnak alábbi weboldalunkon.