“Morzsák az autizmusról I. – TANÓRA, MINT AKADÁLYPÁLYA”

Általános esemény
Helyszín: FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.
Szervező: FSZK Nonprofit Kft.

Az Autizmus Koordinációs Iroda „Morzsák az autizmusról” című szakmai műhelysorozatának harmadik, júniusi programjának témája az autista tanulók inkluzív oktatásban tapasztalható tanórai problémák és ezek lehetséges megoldásai.

A következő témaköröket kerülnek áttekintésre

  • tantermi és tanórai viselkedési szabályok kialakítása,
  • a tanórákon megjelenő tanulási nehézségek és megoldási stratégiái,
  • a tantárgyakra jellemző tanulási nehézségek és megoldási stratégiái,
  • az autista tanulók erősségeinek figyelembevétele a tanórákon,
  • jutalmazás alkalmazása többségi osztályokban tanuló autista gyermekeknél,
  • a differenciálás lehetőségei,
  • a strukturálatlan idő eltöltésének segítése.

Az előadókról

Farkas Gyöngyi Karolina, gyógypedagógus, az inkluzív nevelés tanára, az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársa. Széleskörű tapasztalatait az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál és a Nyolc Pont Projekt intézményfejlesztése során gyűjtötte. A Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Autizmus-specifikus tréner, aki számos képzés és tréning oktatója: CAT-kit, Ö.T.V.E.N, Pozitív Viselkedéskezelés, Autizmus 5 lépésben – szülői kompetenciafejlesztő tréning, Szexualitás és párkapcsolatok oktatása.

Faragó Melinda, gyógypedagógus, árnyékpedagógus, a Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Gyermekek Házában és a Móra Ferenc Általános iskolában szerezte. A Nyolc Pont Projektben intézményi támogató szakértőként dolgozott. Árnyékpedagógusként több éves tapasztalattal rendelkezik az iskolai inklúzió, az autizmus-specifikus szülő-, kortárs- és pedagógus-érzékenyítés terén.

Módszer

interaktív előadás, kiscsoportos munka

Időpont

2016. június 3. péntek

Időtartama

8 óra*, 9.30 órától 17.00 – ig
(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő

2016. május 23.

Jelentkezési feltétel

nincs

A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb május 25-éig értesítjük a jelentkezőket.

A programot elsősorban olyan pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak ajánlják, akik autista gyermekek integrált oktatását, nevelését tervezik vagy végzik. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Létszám

25 fő – 40 fő (A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják, a képzés indításáról értesítjük a jelentkezőket.)

Képzési felhívás letöltése

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Szilágyi-Major Szilvia várja a felnottkepzes@fszk.hu email címen, vagy a +36 30 756-7187 telefonszámon.

1. Elektronikus jelentkezési lap kitöltése itt (a lap alján)
2. Jelentkezési határidő: 2016. május 23.
3. A jelentkezési határidőt követően értesítést küldünk a képzés indításáról és indítás esetén a részvételi díj megfizetésének módjáról
4. Részvételi díj (bruttó 6.000 forint) átutalása május 30-áig, az alábbi bankszámla számra: 10032000-00322472-00000017 (MÁK), a közleményrovatba kérjük feltüntetni: Akadálypálya, valamint a résztvevő nevét. A csoport indításáról május 25-éig tájékoztatják a jelentkezőket, és ezt követően kell a részvételi díjat átutalással teljesíteni a képzés napjáig!

A regisztrációs felület kitöltése után a beküldött jelentkezési lapról pár percen belül egy visszajelző e-mailt fog kapni a jelentkezéskor megadott e-mail címére. Kérjük, ha nem kapja meg ezt a visszajelzést, ellenőrizze a levélszemét / spam fiókját, illetve vegye fel a kapcsolatot az Oktatási- és szolgáltatásfejlesztési csoport munkatársaival az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
e-mail: felnottkepzes@fszk.hu, tel.: +36/1/450-32-33, mobil: +36/30/756-7187