Mary és Max színdarab – második előadás

Általános esemény
Helyszín: Bethlen Téri Színház (1071, Bethlen Gábor tér 3.)
Szervező: Bethlen Téri Színház, Tünet Együttes, Manna Kulturális Egyesület

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő színházi rendezők részére.
A Találkozásokra a jelentkezők egy kétszereplős darabbal pályázhattak. Cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, ezért a pályázat kritériuma volt, hogy a két színész közt legalább két generációnyi korkülönbség legyen, illetve, hogy a pályázó munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja. Az első pályázat nyertesei között van Valcz Péter rendező, aki Adam Elliott Oscar-díjas filmrendező egész estés gyurmafilmjéből készített színházi adaptációt. A színdarabot a Bethlen Téri Színházban vetítik, áprilisban két alkalommal.

A történet, arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.

Stáblista: Grisnik Petra (Mary), Gőz István (Max – Asperger-szidnrómás férfi), Zsigó Anna (dramaturg), Horányi Júlia (jelmez), Rubik Ernő Zoltán (hang), Valcz Gábor (díszlet), Galkó Janka (fény), Gáspár Anna (produkciós vezető), Huszár Sylvia (produkciós menedzser), Láng Zsuzsa (asszisztens), Valcz Péter (rendező)

A bemutató után a KútszéliStílus.hu színházi portál szerkesztői beszélgetnek az előadás alkotóival és előadóival. Meghívott vendég: Csonka Gábor szakértő, az ASD MunkaCsoport aktív tagja.

A színdarab plakátja letölthető INNEN.