Autizmus Világnapja Cegléden

Általános esemény
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ, Kamara Galéria (2700, Cegléd, Kossuth tér 5/a.)
Szervező: Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete

Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete ebben az évben már negyedik alkalommal szervezi meg az Autizmus Világnapjával kapcsolatos ceglédi programokat.

Április másodikán, vasárnap délután a helyi iskola autizmussal élő tanulóinak munkáiból, és életükről készült képekből nyílik kiállítás a Kossuth Művelődési Központban. A kiállítást megnyitja Takáts László polgármester úr, aki a rendezvény fővédnöke is egyben.

Ezt követően az immár szokásossá vált séta következik, aminek útvonala a Művelődési Központtól a Városháza épületéig tart. A sétálók kék színű lufikkal fejezik ki az autizmussal élők elfogadását. A Városháza ez alkalomból kék színnel lesz megvilágítva, ami a Tajti Music segítségével valósul meg.

Az épületben ezt követően a Sárik Péter Trió ad jótékonysági koncertet az eseményeket szervező egyesület javára. Műsorukban Beethoven műveinek jazz- feldolgozását hallgathatjuk meg.

A koncert ideje alatt a Városháza kék színben fog ragyogni, amiben az arra sétálók ebben az időszakban tudnak gyönyörködni.

A program tervezett kezdési időpontjai:

Kiállítás megnyitása: 18.15- Kossuth Művelődési Központ, Kamara Galéria

Séta indulása a Művelődési Központ elől: 18.45-19.00 között

Városháza megvilágítása: kb. 19.15

Sárik Péter Trió hangversenye a Városháza dísztermében: 19.30-tól

 

Az esemény támogatói: Takáts László Polgármester Úr, Cegléd Város Önkormányzata, Tajti Music