Autizmus és szexualitás workshop 2016. október 21-22.

Az AOSZ által szervezett esemény
Helyszín: Vadaskert Alapítvány, 1021 Budapest, Lipótmezei út 1-5.
Szervező: Autisták Országos Szövetsége

Az Autisták Országos Szövetségének felkérésére Farkas Edit és Prekop Csilla szakemberek kétnapos “AUTIZMUS és SZEXUALITÁS” workshop-ot tartanak.

  • Autizmussal élő gyermeket, serdülőt, felnőttet nevelő szülők, gondozók, szakemberek jelentkezhetnek. Érintettek jelentkezését nem fogadjuk, mert ez a program nem nekik szól – megértésüket köszönjük.
  • A workshopon való részvétel előfeltétele az autizmus terápiájában való elemi szintű jártasság, például szülőtréningen való korábbi részvétel.
  • Kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik vállalni tudják a teljes időtartamban való részvételt, ami az első napon 9.30-tól 16.15-ig, a második napon 9.30-tól 15.45-ig tart!

A WORKSHOP CÉLJA

Segítségnyújtás és gondolkodásmód kialakítása, válaszadás az autizmussal élő személyek szexuális nevelése során felmerülő kérdésekre. Az ismeretek alkalmazása saját gyermekkel, tanítvánnyal, klienssel kapcsolatban. Szükségletek felmérése, egyéni segítségnyújtás, fejlesztési lépcsőfokok meghatározása, célok kitűzése.

TÉMAKÖRÖK

  • A szexuális szocializáció folyamata
  • Az autizmus spektrumállapot tudományos megközelítése és terápiája
  • Autizmussal élő személyek szexualitása a kutatások fényében
  • A TEACCH program megközelítései
  • A szexuális nevelés biológiai, szociális, kommunikációs, kognitív vonatkozásai
  • A téma jogi vonatkozásai
  • Egyéni megközelítés: a szexualitással kapcsolatos szükségletek, célok, feladatok és módszerek kiválasztása, adaptálása, alkalmazása

JELENTKEZÉS

Töltse ki és küldje el a mellékelt jelentkezési lapot a kepzes@esoember.hu e-mailcímre, és utalja át a részvételi díjat az Autisták Országos Szövetsége 18203332-06014620-40010037 számú, az FHB banknál vezetett számlájára. A hivatkozás rovatba írja be a nevét, lakcímét és hogy WORKSHOP 2016. október 21-22.

A részvételi díj 6000 Ft (hatezer forint).

Jelentkezését kizárólag a részvételi díj azonosítható módon történő beérkezését követően tekintjük érvényesnek. A jelentkezések sorrendjét is a részvételi díj beérkezésének sorrendje határozza meg. Az érvényes jelentkezésről visszaigazolást küldünk e-mailben.

A maximális résztvevői létszám 20 fő.

Honlapunkon jelezzük, ha a létszám betelt. A létszám felett jelentkezőknek teljes összegben visszautaljuk a részvételi díjat. A jelentkezés 2016. október 10-ig beérkező, írásban történő lemondása esetén a költségekkel csökkentett részvételi díjat, azaz 5500 Ft-ot (ötezerötszáz forintot) utalunk vissza. A jelentkezés 2016. október 10. után beérkező lemondása esetén a részvételi díj visszafizetésére nincs lehetőségünk.

Jelentkezési határidő: 2016. október 17.

Kérdéseivel forduljon az Autisták Országos Szövetségéhez: 06-1/354-1073, kepzes@esoember.hu

 

A felhívás pdf formátumban IDE kattintva letölthető.

A jelentkezési lap word formátumban IDE kattintva azonnal letöltődik.