ACCES Autizmus Konferencia

Általános esemény
Helyszín: Marosvásárhely, Maros Megyei Tanács nagy gyűlésterme
Szervező: Alpha Transilvană Alapítvány
    Facebook esemény

Az autizmussal élő gyerekek társadalmunk szerves részét alkotják. Azoknak közülük, akik speciális terápiák segítségével folyamatos fejlesztésen vesznek részt és sikerül nagymértékben alkalmazkodniuk az iskolarendszer elvárásaihoz, meghatározó fontosságú további fejlődésük szempontjából az óvodai, majd később iskolai integráció. Nekik is joguk van az oktatáshoz és megfelelő támogatással eleget tudnak tenni a közoktatás elvárásainak. De vajon hány gyerek él autizmussal Marosvásárhelyen? Milyen támogatásra van szükségük? Milyen modellek működnek? Hogyan boldogulnak a tanügyi alkalmazottak? Hogyan állnak helyt a szülők?
Ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat az ACCES projektzáró konferenciáján, amelyre 2015. március 17.-én kerül sor a Maros Megyei Tanács nagy gyűléstermében.
Az ACCES – Hálózat az Autisztikus Spektrumzavarral élő gyerekek társadalmi integrációjáért projekt társtámogatója Svájc a svájci-román együttműködési program keretén belül a bővített Európai Unióért. A projektet az Alpha Transilvană Alapítvány bonyolította le 2013 októbere és 2015 márciusa között.

Kinek szól a konferencia?
Ez a konferencia Önnek szól, ha azok közé a szülők, óvónők, tanitónők, tanárok, szakemberek vagy orvosok közé tartozik, akik érintettek vagy érdekeltek az autista gyerekek iskolai és óvodai integrációjában. A konferencián való részvétel ingyenes. Minden előre bejelentkezett résztvevő részvételi oklevélben részesül.
A konferencián való részvételre 2015. március 12.-ig lehet jelentkezni a beiratkozási lap kitöltésével és elküldésével. Kérdések esetén is szivesen rendelkezésükre állunk.

Elérhetőségek: perseverenta@alphatransilvana.ro vagy 0265-257057.
Kapcsolattartó személy: Szakács Ilona, szociális munkás.