A Varázskemence Napja

Általános esemény
Helyszín: Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, EGYMI és Kollégium (1145, Budapest, Mexikói út 59-60.)
Szervező: Kemencemánia
    Facebook esemény

A Varázskemence napja nemcsak egy egyszerű jótékonysági rendezvény, ez a program egy lehetőség – vallják a szervezők. Egy lehetőség a fogyatékkal élő emberek számára arra, hogy megmutassák egészséges társaiknak, mire képesek, és szintén egy lehetőség az egészséges embereknek arra, hogy bepillantást nyerjenek fogyatékkal élő társaik rettenetesen nehéz és bonyolult, egyben csodálatra méltó világába.
A rendezvény keretében amellett, hogy a gyerekek fatüzelésű kemencében sütnek fehér kenyeret olimpiai, világ-, valamint Európa-bajnok mesterszakácsok, ismert gasztrobloggerek, gasztronómiai szervezetek és vendéglátóipari iskolák képviselői segítségével, egyéb szórakozásra is lehetőség nyílik.

Programok:

  • A BRKF-FBB és a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány jóvoltából mini családi KRESZ park várja az érdeklődőket.
  • A Palacsinta együttes koncertje 11 órakor kezdődik. 14 órakor pedig Bihari Gellért humorista szórakoztatja az látogatókat.
  • A gyerek foglalkoztatót a Jópont családi napközi biztosítja. A kézműves programokat a Lámpás ’92 Alapítvány munkatársai irányítják.
  • Folyamatosan megtekinthető Boros István, szakács és zöldségszobrász interaktív bemutatója.
  • A gyerekeknek el nem maradhat az arcfestés és a lufi hajtogatás, a felnőtteket pedig szépségsarok fodrászokkal, műkörmösökkel várja.
  • Délután a vendéglátó és pék iskolák tanulóiból álló csapatok mérik össze tudásukat a „Füstölt húsos kelt tészta” sütő verseny keretében.
  • A helyben a KemenceMánia kemencéiben sütött pékáruk és a kenyérből készült szendvicsek mellett a gyerekek különféle például kerámiákat, szőnyegeket, szőttest, fonott kosarakat, gyertyákat hoznak magukkal, amelyeket előzetesen saját kezűleg készítettek. A termékekből a kirakodóvásár keretében vásárolhatnak is a látogatók.

Bővebb információ:
Török Szabolcs – 06 20 556 45 38
Varázskemence napja 2016 című facebook eseményben
www.varazskemence.hu

Az eseményről bővebb leírást az alábbi sajtóközleményben lehet találni.