6. DUNAHARASZTI AUTIZMUS NAP A MOZAIK EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN

Általános esemény
Helyszín: Laffert Kúria, 2330 Dunaharaszti, Fő út 172.
Szervező: Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért
    Facebook esemény

Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért idei rendezvényének címe „Autizmus egy életen át”. A mottó:  Alternatívák autizmusban.

Az előadásokban szó lesz az autizmus diagnosztikájáról, az autista gyermekek oktatásáról, a felnövő autisták munkaerőpiaci helyzetéről, és a támogatott életvitel kapcsán lakhatásukról és döntéshozatallal kapcsolatos lehetőségeikről. Hagyományaikhoz híven olyan előadókat is meghívtak, akik pedagógusként, érdekvédőként, vagy döntéshozóként segíthetik a szülőket autista családtagjuk érdekeinek érvényesítésében. A rendezvény jó alkalom lehet arra, hogy a megjelentek kapcsolatba lépjenek egymással, elinduljon a felek közti párbeszéd, közös gondolkodás.

Program:
9.30 – 10.00 Regisztráció
10.00 – 10.15 Lehel Endre alpolgármester megnyitója
10.15 – 10.45 A Mozaik Egyesület helyi programjainak bemutatása – Kapitány Imola (elnök, Mozaik Egyesület)
10.45 – 11.15 Az autizmus dignosztikájáról – Janoch Mónika (Autizmus Alapítvány)
11.15 – 11.30 Szünet
11.30 – 12.00 Tanulócsoport és még sok minden. A Ginkó Ház tevékenységének bemutatása – Matolcsi Zsuzsa, Hajdu Orsolya 
12.00 – 12.30 Autista a kollégám, autista emberek a munkaerőpiacon – KockaCsoki
12.30 – 12.45 Szünet
12.45 – 13.15 Támogatott életvitel – dr.Kálozi Mirjam (Az AOSZ jogásza, a Mozaik Egyesület külső szakértője)
13.15 – 13.45 Intézményi Férőhely Kiváltás – FSZK – TÁRS – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely
13.45 – A program zárása

A rendezvény ideje alatt a résztvevőknek lehetősége lesz autizmus tárgyú szakkönyvek, segédeszközök, továbbá autista és más fogyatékkal élő emberek által készített termékek megvásárlására. (Árusít pl a Bárka Alapítvány, aBetűbazár és a Kockacsoki Kft), illetve megtekinthető lesz a nyári alkotótáborunkban készített művekből összeállított tárlat is.
A rendezvényre szeretettel várunk autista gyermekeket nevelő szülőket és a családokat kísérő szakembereket. Várják továbbá azokat a szakembereket is, akik normál fejlődésű gyermekek között dolgozva találkozhatnak olyan gyermekekkel, akiknél felmerül az autizmus gyanúja. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőket kérik, hogy online regisztráljanak, erre a linkre kattintva. 

A program változtatás joga fenntartva!

További információ: 
Kapitány Imola
+ 36 70 424 8688, 
mozaikegy@gmail.com