2018-ban is Múzeumok Éjszakája az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban!

Általános esemény
Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 6.
Szervező: ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

Hagyományaihoz híven 2018. június 23-án ismét csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatához az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár. Az idén meghirdetett „Ami összeköt: Család és Kultúra” tematikához kapcsolódóan érdekes ismeretterjesztő programokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényt 18.00 órától a Budapesti Monteverdi Kórus koncertje nyitja meg.

Család az ember címmel kiállítást rendeznek Tanácstermükben a világ különböző népeinek 16–19. századi metszetei, ábrázolásai és könyvillusztrációi bemutatásával.

Könyvtári túráikon látogatóik megismerkedhetnek a műemléképület történetével és régi állományuk néhány kiadványával. Restaurátor vezetésével a kötészeti műhelybe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők. 

A gyermekeket Buzogány Dezső kalligráfiai foglalkozásaival várják.

Az éjszakai barangolást 21.00 órakor kezdődő jazz koncert is színesíti.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár rendezvényei karszalaggal vehetők igénybe, egyes programok előzetes regisztrációhoz kötöttek!

Belépőjegy-karszalagok vásárolhatók az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban!

Felnőttjegy: 1700 Ft

Gyermekjegy (6–18 éves korig): 800 Ft

A Múzeumok Éjszakája-karszalaggal a rendezvénysorozatban részt vevő valamennyi múzeum és intézmény programja látogatható, valamint a múzeumi buszjáratok is ingyenesen igénybe vehetők. A rendezvény részletes programja megtekinthető a Múzeumok Éjszakája hivatalos honlapján, valamint a Fidelio különszámában. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár programjai az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány és Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata támogatásával valósulnak meg.