Az Autism-Europe

Az Autism-Europe (AE) egy nemzetközi civil szervezet, mely több mint 30 ország (köztük 20 EU tagosrszág) mintegy 80 szervezetét tömöríti. A teljes jogú tagok olyan intézmények és szervezetek, melyek vezető testületeiben többségben vannak az autizmus spektrum zavarral élők, illetve családagjaik.

Az AE fő célkitűzése, hogy hozzájáruljon az autizmus spektrum zavarral élők és családjaik életminőségének javításához és képviselje az érdekeiket különböző nemzetközi fórumokon. Rövid bemutatás itt:http://www.autismeurope.org/files/files/Publications-2012/autismeurope-leaflet-2012-final-en-updated-2012-06-27.pdf

 

Az Autism Europe projektjei (aktuálisan futó és már lezárult projektek)

 

Az Autism Europe Kongresszusa

Már lehet jelentkezni az AE XI. Kongresszusára!

Időpont: 2016. szeptember 26-28 Helyszín: Edinburgh

Jövőre az egyik legnagyobb európai autizmus szervezet a brit National Autistic Society rendezi az AE háromévenként megrendezésre kerülő kongresszusát. 2013-ban a X. Kongresszust Budapesten az AOSZ rendezte.

A nagyon kedvezményes jelentkezésekre október 31-ig van lehetőség! A link: http://www.autism.org.uk/autismeurope

Megnyílt az előadások leadási időszaka is. A Kongresszus három fő témája: “Happy, healthy and empowered”. Az első kategóriába főleg az autista emberek életminőségének javításával foglalkozó előadások, a másodikba a fizikai és szellemi egészség előmozdítását felölelő megközelítések, míg a harmadikba az autizmus spektrumzavarral élők részvételi, önérdekképviseleti lehetőségeit feltáró témák tartoznak. A témakörök nagy vonalakban orientálnak, de nem kizárólagosak, tehát lehet más tematikákkal is pályázni. Az előadások leadási határideje 2015. december 31.

 

Autism Europe Kiadványok

 

Beszámolók Autism Europe eseményekről

Az AOSZ megbízásából, 2012. április óta Ferenczhalmy Zsófia (érintett szülő) képviseli az AOSZ-t az Autism Europe Közgyűlésén, valamint 2014 november óta az AE szűkebb irányító testülete, a Tanács munkájában is részt vesz. Az alábbi linkekre kattintva az AE eseményekről készített beszámolókat lehet olvasni.

Ferenczhalmy Zsófia Beszámolója a 2014 novemberi Autism Europe találkozó alkalmával szervezett „Autizmus és foglalkoztatás” minikonferenciáról itt olvasható.

 

Aktuális témák