Egy kis szikra is elég, hogy az élet megváltozzon – A Karc FM-nek adott interjút a Senpai Díjról az AOSZ elnöke

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetsége elnöke a Karc FM-nek adott interjút, aminek központi témája a Senpai Díj volt. Ennek kapcsán beszélgettek a díj alapításáról, azokról a példaképekről, akik segítik az autizmusban érintett embereket életútjuk során, de szó esett kapcsolatokról, barátságról, sorstársakról és az autizmus okozta élethelyzetekről is.

A 2022. évi Senpai Díj nyertesei telefonvonalban voltak.

V. Szabó Tamás klinikai szakpszichológus, aki  2016 óta vezet autizmusban érintett fiataloknak illetve hozzátartozóiknak támogatói csoportot, azért tartja nagyon fontosnak a munkáját, mert segít az érintetteknek abban, hogy megértsék az autizmust és így támogatást kaphatnak.

Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény vezetője elmondta, hogy a könyvtár elfogadó és biztonságos hely, de szerették volna, ha a különleges igényű gyerekek és családjaik ugyanolyan jól éreznék magukat az intézményben, mint bárki más ezért hozták létre a Kék Sarkot és ezért tartanak náluk rendszeres összejöveteleket az autizmusban érintett családok.

Bár még sosem volt különdíj, idén Csete Margit judo edző, aki 2019 óta foglalkozik autizmusban érintett gyerekekkel, kiérdemelte. Mint mesélte, számára nagyon fontos volt, hogy ezek a gyerekek ugyanúgy közösségben legyenek és  sportolhassanak, mint társaik.

A Senpai Díjról készült interjút 8:50-től, Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár megszólalása után tudjátok megnézni ITT.