Beszámoló az AOSZ rendkívüli közgyűléséről

Rendkívüli közgyűlésen döntött az AOSZ szombaton a szervezet 2019. évi munkatervéről és költségtervéről, emellett a új tisztségviselőket is választott a tagság.

2019. február 23-án rendkívüli közgyűlést tartott az Autisták Országos Szövetsége, amelyen számos fontos döntés született. A megjelent 23 tagszervezet képviselői elfogadták az AOSZ idei évre vonatkozó költségvetésének tervezetét, illetve döntöttek a korábban megküldött munkaterv elfogadásáról és tagdíjak idei mértékéről is.

Az elfogadott munkaterv és költségvetés értelmében 2019-ben számos szakmai feladatra több pénz juthat:

  • emelkedik a Tartalmas Pihenés pályázat keretösszege,
  • óvodás korú gyermekekre is kiterjed az AOSZ animátori, szemléletformáló tevékenysége.

Kővári Edit elnök beszámolója szerint a jövőben az AOSZ kiemelt figyelmet fordít majd az iskolai integráció előmozdítására, valamint a szociális szolgáltatások autizmus szempontú fejlesztésére. Emellett fontos cél lesz a férőhelyek számának bővítése is, ezen célok elérése érdekében szakmai koncepció is készül.

A résztvevők tájékoztatást kaphattak a DATA projekt jelenlegi státuszáról és megismerhették az idei évre szóló fejlesztési célokat és ütemezést is.

A közgyűlés szavazott az AOSZ elnökségét érintő személyi változásokról is, hiszen új alelnököt és elnökségi tagot is választottak a megjelent tagszervezetek.

A Győrfy Anikó mandátumának lejárta miatt megüresedett alelnöki tisztségre a közgyűlés szavazati joggal rendelkező résztvevői Brokés Juditot, a veszprémi AutiSpektrum Egyesület elnökét választották meg. Brokés Judit bemutatkozása itt olvasható:

http://aosz.hu/wp-content/uploads/2019/02/Brok%C3%A9s-Judit-bemutatkoz%C3%A1s.pdf

Az alelnöki tisztség mellett új elnökségi tagot is választott a közgyűlés, Soltész Veronika korábbi elnökségi tag helyére. A szavazást Kapitány Imola, a Mozaik Közhasznú Egyesület elnöke nyerte, akinek bemutatkozása ide kattintva olvasható:

http://aosz.hu/wp-content/uploads/2019/02/Kapit%C3%A1ny-Imola-bemutatkoz%C3%A1s.pdf

Távozó érdekvédő társaink munkáját köszönjük, új tisztviselőinknek pedig sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

A közgyűlésen készült képek IDE kattintva tekinthetőek meg.