Az Autisták Országos Szövetsége is kapott a népszámlálásnál használt tabletekből

A 2022. évi népszámlálás teljes egészében elektronikusan zajlott. Akik nem tudtak élni az online kitöltés lehetőségével, azokat számlálóbiztosok keresték fel otthonukban, és tableten rögzítették a kapott adatokat.

A számlálóbiztosok által használt táblagépek nagy része, 22 ezer darab az iskolákba került, de 10 ezret társadalmilag hasznos szervezeteknek osztottak szét az általuk elvégzett feladatok elősegítése céljából. A nagycsaládosok, a polgárőrök, a nyugdíjasok, az önkéntes tűzoltók és a cukorbetegek mellett a fogyatékossággal élő személyeket képviselő szervezetek is részesültek a felajánlásból.

Az Autisták Országos Szövetsége 400 tabletet kapott 2023. 07. 31-én, amit a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, valamint a Központi Statisztikai Hivatal nevében Ádám Dénes kommunikációs és architekturális igazgatóságot irányító elnökhelyettes adott át Kővári Edit AOSZ elnöknek. Az eseményen jelen voltak az Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület fiatal tagjai, akik később segítettek a tableteket az AOSZ-hoz eljuttatni. Köszönjük segítségüket! 

Köszönjük a tableteket, amik a jövőben az Autisták Országos Szövetsége szakmai munkáját fogják támogatni.