Szavazz ránk és oszd meg ismerőseiddel, hogy intézményünk bekerüljön az AUTIZMUSBARÁT ISKOLÁK közé! Kattints a linkre és a megosztás gombra! Minden szavazat számít! Határidő: március 31! Köszönjük!

 

Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola

5600 Békéscsaba, Vandháti út 3.

Az intézmény rövid bemutatkozása:

Intézményünkben 1991 óta működik speciális csoport az autizmussal élő tanulók számára. Az Esély Pedagógiai Központ Általános iskolájában jelenleg a három speciális autista csoportban 18 tanuló fejlesztése történik. Az iskolára előkészítő óvodai csoportba 7 és az adaptációs csoportba 5 autizmus spektrumzavarral élő gyermek jár. Belső integrációval – a tanulásban akadályozott tanterv szerint tanuló osztályokban – 6 autizmus spektrum zavarral élő tanuló oktatása, nevelése folyik. Az intézmény szakiskolájában pedig 2 fő autizmussal élő fiatal tanul. Így jelenleg az intézményben 38 tanuló érintett autizmusban.
Csoportjainkban autizmus spektrumzavar módszertanában képzett szakemberek dolgoznak: egy csoportban két pedagógus váltja egymást, munkájukat gyógypedagógiai asszisztens segíti. Pedagógusaink és asszisztenseink közül sokan több mint tíz éve foglalkoznak autizmussal élő gyermek fejlesztésével. Tudásunkat folyamatosan bővítjük szakmai témájú tanfolyamokon való részvételekkel (pl.: az Autizmus Alapítvány által szervezett tanfolyamok, AUT-PONT Alapítvány rendezvényei).
A gyermekek képességeik szerint részt vesznek iskolai és városi ünnepségeken, bekapcsolódunk az éves projekt munkába. Tanulóinkkal részt veszünk délutáni zenés klubfoglalkozásokon. Gyermekeinkkel rendszeresen járunk bábszínházba, színházba és múzeumba. Városi rajzpályázatra tanulóink munkáival benevezünk. Kéthetente részt veszünk az AUT-PONT Alapítvány foglalkozásain.

Szülői ajánlás:

„Nagy szeretettel ajánlom a békéscsabai Esély pedagógiai Központ autista csoportját a nyereményjátékra.
Az iskolában 3 autista csoport van, a gyermekek képességeik szerint vannak csoportra bontva, mindenkinek személyre szabott fejlesztési terve van.
Az én fiam 15 éves és nagy szerencsénkre már az óvoda óta jár ebbe az iskolába. A diagnózisunk nem meghatározott pervazív fejlődési zavar.
Minden gyermeknek személyre szabott fejlesztési terve van, amit a szülőkkel egyeztetve dolgoznak ki.
A tanulás játékos formában valósul meg, amit Gergő nagyon élvez. Minden reggel örömmel megy az iskolába. Mivel viszonylag kis iskola az is jó benne hogy személyesen ismerünk szinte mindenkit.
A pedagógusok tényleg a gyerekekért vannak, csoportonként 2 pedagógus van és 1 asszisztens.
A nevelőktől nagyon sok figyelmet és megértést kapnak, mert minden gyermek egy kis egyéniség a saját problémájával együtt így mindenkivel külön kell foglalkozni.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az iskolát!”

Esély Békéscsaba 1

Esély Békéscsaba 2

 

Ha szeretne erre az intézményre szavazni, kérem az alábbi gombra kattintson!

↓