AOSZ Info-Pont Iroda nyílt Debrecenben!

Örömmel tájékoztatunk minden érintettet, hogy 2019. szeptember 24-én Szövetségünk Debrecenben, a Reménypont Oázis Életmódközpontban nyitotta meg új AOSZ Info-Pont Irodáját. Ezzel az AOSZ autizmusban érintett családokat segítő szolgáltatásai országszerte már 10 helyszínen érhetőek el közvetlenül. A megnyitó ünnepségen részt vett Kővári Edit, az AOSZ elnöke, Sipos Zsuzsanna, a debreceni iroda munkatársa és az Autizmus a Családban Debrecen Egyesület elnöke, valamint dr. Papp László, Debrecen polgármestere is.

Az eseményen autizmusban érintett családok, autizmus szakértők, gyógypedagógusok, valamint a helyi szociális szektor munkatársai nyerhettek betekintést a Szövetség érdekvédelmi munkájába, megismerkedhettek az AOSZ Info-Pontok szolgáltatáskínálatával, segítséget kérhettek a készülő DATA applikcióval kapcsolatban és tájékoztatást kaphattak a hamarosan elinduló AUTIFI-podcastről is.

A Debreceni AOSZ Info-Pont nyitvatartásáról és szolgáltatásairól az alábbi linken kapható bővebb tájékoztatás: http://aosz.hu/aosz-info-pont-irodak-debrecen/

Az eseményről a Debrecen Televízió is beszámolt, amely linkre kattintva 7:50-től érhető el: https://dehir.hu/dtv/napszemle-2019-09-24/

A rendezvényről készült képeket Galériánkban is megtekintheti.

A rendezvényről számos sajtóorgánum, többek között a Haon.hu is hírt adott, amelyet az alábbiakban mi is közzéteszünk:

Autistákat segítő iroda nyílt Debrecenben

Az AOSZ harminc éve képviseli hazánkban az autizmussal élő családok érdekeit.

Info-Pont irodát nyitott Debrecenben az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kedden. Céljuk, hogy a Szent Anna utca 43. szám alatt található regionális központ komplex szolgáltatást nyújtson a családok és a szolgáltatók számára, a korszerű autizmus ismeretek megszerzésében és az információ-áramoltatásban egyaránt.

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke elmondta, az autizmus a nemzetközi statisztikák alapján minden 68. embert és családját érinti. Hozzátette, az autista családok segítése mindenkinek érdeke, hiszen ez a kulcsa a társadalmi beilleszkedésnek.

Dr. Papp László polgármester a megnyitón elmondta: ez a kezdeményezés hiánypótló a városban, mely egyben kapcsolódási pontként is funkcionál, a városhoz és annak különböző szervezeteihez, intézményeihez. Példaként említette a Debreceni Tankerületi Központot, mely nyitott az együttműködésre, hiszen a hétköznapokban az oktatás során ők is kihívásokkal szembesülnek az autizmus kapcsán. Hozzátette: a város partner minden olyan közös kezdeményezésben, melyekkel segíteni és könnyíteni tudják az autizmussal élők és családjuk mindennapjait.

A debreceni iroda egyben Szolgáltatási Pont is lesz, mely az autista emberek önálló életvitelét támogató, több szempontból egyedülálló mobilapplikáció bevezetésében, megismertetésében és használatában is segítséget nyújt majd.

A szervezet október első hetében elindítja az AUTIFI nevű podcastet is, ami sokakat érdeklő témákon keresztül új nézőpontból világít rá az autizmusra.