A tapasztalatok átadása a legnagyobb segítség

Köszönet az AUT-PONT Alapítványnak, a Csodabogár Nappali Intézménynek és Kecskemét városának, amiért megosztották az autizmus ellátás terén szerzett szakmai ismereteiket.

Kép forrása: AUT-PONT Alapítvány

Az Autisták Országos Szövetségének stratégiai célja, hogy országosan elérhetővé váljon az autista személyeket segítő nappali szolgáltatások köre. Szövetségünk 2022-ben országos akció keretében 83 városvezetőt keresett meg a kezdeményezéssel, azóta több mint 40 városban egyeztettek munkatársaink a fejlesztési lehetőségekről.
Emellett intézménylátogatást szerveztünk az érdeklődő városvezetőknek a békéscsabai AUT-PONT Alapítvány és a kecskeméti Csodabogár Nappali Intézményében. Összesen 8 csoportban 16 város képviselői látogattak el az intézményekbe, ahol nagy érdeklődéssel tanulmányozták az ott folyó szakmai munkát. Számtalan kérdést tettek fel az autizmus-specifikus ellátási környezetettel, az ellátás-szervezéssel, működtetéssel kapcsolatban az épületek tervezésétől kezdve a beruházási és fenntartási költségeken át a szakemberek létszámáig.

Kép forrása: Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Kecskemét Facebook oldala

Köszönjük az AUT-PONT Alapítványnak, a Csodabogár Nappali Intézménynek, valamint fenntartójának, Kecskemét Megyei Jogú Városnak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a városok tapasztalatot szerezzenek az autizmus ellátás szakmai területén.