Az első negyedévben indult útjára az AOSZ kártya program.

Május 11-én az AOSZ Közgyűlése 2013/VI. (V.11.) számú határozatával megválasztja Kővári Editet elnöknek, Ébner Gyulát és Szántó Tamást alelnöknek, Jakubinyi Lászlót és Dr. Zakár Andrásnét elnökségi tagnak, Morvai Juditot, Balogh Istvánnét és Szalkainé Haraszti Krisztinát felügyelő bizottsági tagnak.

Fred R. Volkmar – Lisa A. Wiesner: Az autizmus kézikönyve – amit minden szülőnek, családtagnak és tanárnak tudnia kell című könyvét ebben az évben adta ki az AOSZ a Geobook Hungary Kiadóval közösen. Ajánló és bővebb információk ide kattintva olvashatóak.

Stratégiai együttműködési megállapodás jön létre az AOSZ és az Autizmus Alapítvány között.

Elindult a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.  Nyolc Pont – Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával című projektje. 

Az AOSZ szervezésében Budapesten szeptember 26–28. között került megrendezésre az X. International Autism-Europe Congress. 

A kongresszusok megrendezésére az AE tagországoknak pályázni kell, ezek 3 évente kerülnek megrendezésre. A Kongresszus pályázati anyagát az Autisták Országos Szövetsége 2010 nyarán nyújtotta be az Autism-Europe felé. Az AE döntéshozó testülete az Adminisztratív Tanács (Council of Administration), ahol minden EU ország képviselteti magát, azért döntött Magyarország és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), mint rendező mellett, mert látták, hogy hazánkban az autista emberek érdekében konstruktív együttműködés van a terület szereplői közt. A szakma, az érdekvédelem és a döntéshozók – szakminisztérium – közösen dolgozna azért, hogy az autista emberek életminősége javuljon, számukra az ellátások elérhetőek és jó színvonalúak legyenek. 

A kongresszus angol nyelvű programja olvasható az Autism-Europe honlapján.