Kedves AOSZ kártya tulajdonosok!

A régi oldalunkon olvashattok az AOSZ kártyáról. Az oldalon is megtalálható információk szerint az AOSZ 2 féle kártyát bocsátott ki:

AOSZ kedvezménykártya

Az AOSZ kedvezménykártyát a Szövetség fizető tagjai kapják. A kedvezménykártya a kibocsájtástól következő év március 31 – ig érvényes. Ezután a következő évre vonatkozó tagdíj fizetés után küldjük a további egy évre vonatkozó érvényességet igazoló hologramos matricát. Ez a következő év március 31 – ig érvényesíti a kártyát.

Ennek a kártyának az érvényessége lejárt 2014. március 31-én.

Autizmussal élő személy kártyája

Ezt a kártyát autizmussal élő tagjaink, vagy tagjaink autizmussal élő családtagjai kapják. A kártya segítségével igazolni tudják állapotukat, illetve a kártyán feltüntethető a vészhelyzet esetén értesítendő személy neve és elérhetősége. Az AOSZ kártya a Magyar Államkincstár Által kiállított hatósági igazolvánnyal, ennek hiányában fényképes arcképes igazolvánnyal használható a fogyatékosság igazolására. Ennek a kártyának az érvényessége nem jár le.

Többen érdeklődtek, jelezték az AOSZ felé, hogy húsvét napjaiban szeretnék az Fővárosi Állat és Növénykertet (továbbiakban FÁNK) látogatni. Aggodalmukat fejezték ki, mert nincs meghosszabbítva a számukra kiállított „AOSZ kedvezmény kártya” érvényessége. Az FÁNK a kedvezményt az alábbi módon biztosítja, mely az AOSZ és a FÁNK holnapján is szerepel:

A hat legfontosabb szervezettel kötött megállapodásunk alapján a kedvezményes partneri jeggyel az alábbi személyek jogosultak Állatkertünket látogatni:

 

…….

6., az az autizmussal élő személy, aki rendelkezik az Autisták Országos Szövetsége érvényes igazolványával, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője. Az autizmussal élő látogatóink indokolt esetben az erre a célra megjelölt pénztárban soron kívül válthatják meg belépőjegyüket. Az autizmussal élő személy számára kiállított kártyával (aminek nincs lejárati ideje) az autizmussal élő személy és 1 fő, aki elkíséri, az továbbra is kedvezményes jeggyel tudja látogatni az állatkertet akkor is, ha a kísérőjének nincs érvényes „AOSZ kedvezmény kártyája”, hiszen azt nem kell felmutatni kísérőként.

Azon tagjaink, akik autizmussal élők, vagy autizmussal élő családtagjaik után igényeltek „Autizmussal élő személy” kártyát és még nem kapták meg azt, azokat ezúton is értesítjük, hogy kártyájuk gyártása folyamatban van.

(Tárgyalásokat kezdett az AOSZ a Tropicariummal, a Csodák Palotájával, valamint a veszprémi állatkerttel is, hogy az AOSZ által kibocsátott autizmussal élő személy kártyájának felmutatásával az autizmussal élő személy +1 fő kísérője számára ott is biztosítsanak kedvezményes belépőjegyet. A tárgyalások eredményéről hírlevélben, honlapon és fb-on is fogjuk tájékoztatni a tagjainkat. Az AOSZ kedvezmény kártya esetében továbbra is keressük az optimális megoldást, melyről már korábban küldtünk tájékoztatót)

 

aosz-kartya-1

 

aosz-kartya-2