E-mail Felelős munkatárs
aoszkartya@esoember.hu Schindele Ildikó

Kedves AOSZ kártya tulajdonosok!

A régi oldalunkon olvashattok az AOSZ kártyáról. Az oldalon is megtalálható információk szerint az AOSZ 2 féle kártyát bocsátott ki:

Autizmussal élő személy kártyája

Ezt a kártyát autizmussal élő tagjaink, vagy tagjaink autizmussal élő családtagjai kapják. A kártya segítségével igazolni tudják állapotukat, illetve a kártyán feltüntethető a vészhelyzet esetén értesítendő személy neve és elérhetősége. Az AOSZ kártya a Magyar Államkincstár Által kiállított hatósági igazolvánnyal, ennek hiányában fényképes arcképes igazolvánnyal használható a fogyatékosság igazolására. 

Ennek a kártyának az érvényessége NEM jár le. A továbbiakban ezzel a kártyával tudják igénybe venni a kedvezményeket, ezt a partnerek is tudják, és elfogadják!

 

AOSZ kedvezménykártya

Az AOSZ kedvezménykártyát a Szövetség fizető tagjai kapták. A kedvezménykártya a kibocsájtástól következő év március 31 – ig volt érvényes. A következő évre vonatkozó tagdíj fizetés után küldtük volna a további egy évre vonatkozó érvényességet igazoló hologramos matricát, amely a következő év március 31 – ig érvényesítette volna azt.

Ennek a kártyának az érvényessége lejárt 2014. március 31-én Új kedvezménykártya kibocsátása és érvényességének meghosszabbítása átmenetileg szünetel! 

 

Név Aktuális kedvezmények Kijelölt pénztár
Csodák Palotája    csopa logo itt olvasható van
Veszprémi Állatkert   Veszprém Zoo logo itt olvasható nincs
Fővárosi Állatkert   Budapest Zoo logo itt olvasható

van

Hód-Fürdő            itt olvasható

nincs

 Új Liget Kalandpark uj_liget_kalandpark_logo     itt olvasható

nincs

Hello, Holnap!  Uj HH logo ricco 20130226 itt olvasható

Vodafone MagyarországVodafone_logo-150x150

Flotta árlista

Téli Promóció

 Aréna Pláza Jégterasz  jegt_logo itt olvasható

nincs

 Fotex – Ofotért  ofo lejjebb az oldalon

nincs

 Gyógyhír Patika  gyógyhír lejjebb az oldalon

nincs

 

 

Többen érdeklődtek, jelezték az AOSZ felé, hogy húsvét napjaiban szeretnék az Fővárosi Állat és Növénykertet (továbbiakban FÁNK) látogatni. Aggodalmukat fejezték ki, mert nincs meghosszabbítva a számukra kiállított „AOSZ kedvezmény kártya” érvényessége. Az FÁNK a kedvezményt az alábbi módon biztosítja, mely az AOSZ és a FÁNK holnapján is szerepel: 

A hat legfontosabb szervezettel kötött megállapodásunk alapján a kedvezményes partneri jeggyel az alábbi személyek jogosultak Állatkertünket látogatni: 

 

…….

6., az az autizmussal élő személy, aki rendelkezik az Autisták Országos Szövetsége érvényes igazolványával, továbbá a vele érkező 1 fő, felnőtt kísérője. Az autizmussal élő látogatóink indokolt esetben az erre a célra megjelölt pénztárban soron kívül válthatják meg belépőjegyüket. Az autizmussal élő személy számára kiállított kártyával (aminek nincs lejárati ideje) az autizmussal élő személy és 1 fő, aki elkíséri, az továbbra is kedvezményes jeggyel tudja látogatni az állatkertet akkor is, ha a kísérőjének nincs érvényes „AOSZ kedvezmény kártyája”, hiszen azt nem kell felmutatni kísérőként.

 

Az AOSZ-szal kötött együttműködés keretében a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. (cím: 8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán utca 17.) továbbiakban, Veszprémi állatkert

biztosítja, hogy minden személy, aki rendelkezik az  AOSZ által kibocsátott, autizmusát igazoló kártyával és a hatóság által kibocsátott fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, diákigazolvány, stb.) valamint a vele érkező 1 fő felnőtt kísérője a Veszprémi Állatkert által megszabottmindenkor érvényes kedvezményes jegyáron  vásárolhat belépőjegyet a Veszprémi  Állatkertbe. A jegyárak változtatásának a jogát a Veszprémi Állatkert fenntartja.

 

Az AOSZ-szal kötött együttműködés keretében a Csodák Palotája Nonprofit Kft. (cím: 1222 Budapest Nagytétényi út 37-43.), továbbiakban, CSOPA vállalja, hogy szolgáltatásait az autizmussal élők számára minden technikailag lehetséges esetben elérhetővé teszi. Továbbá:

– biztosítja, hogy minden személy, aki rendelkezik az autizmusát igazoló kártyával és a hatóság által kibocsátott fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, diákigazolvány, stb.) az aktuális jegyárak között feltüntetett jelképes áron vásárolhat belépőjegyet az intézménybe. Valamint a vele érkező 1 fő felnőtt kísérőnek ingyenes belépést biztosít. A jegyárakat a CSOPA évenként állapítja meg.

– lehetővé teszi, az hogy az érintett kártyával érkező látogató és 1 fő kísérője számára, hogy az erre kijelölt pénztárban soron kívül megvásárolja kedvezményes belépőjegyét. 

 

Fotex-Ofotért Optikai és Fotócikk Kereskedelmi Kft

1 db keret és 1 pár, a vény dioptriájának megfelelő, bármely – a választékban szereplő – szemüveglencse megrendelése és megvásárlása esetén 25% kedvezményt biztosít. A kedvezmény a szemüvegkeret és a szemüveglencse együttes vásárlása esetén, vagy hozott keretben történő lencsecsere esetén vehető igénybe. Amennyiben a látásvizsgálat valamelyik szaküzletben végzik és a vizsgálatot követően szemüveg megrendelés történik, a szemvizsgálatért nem kell díjat fizetni.

 

Gyógyhír Patika

5% kedvezmény minden nem hatósági áras termékre, ami a Gyógyhír Patikában kapható.

Részletek és elérhetőségek: http://gyogyhirpatika.hu/

 

(Tárgyalásokat kezdett az AOSZ a Tropicariummal is, hogy az AOSZ által kibocsátott autizmussal élő személy kártyájának felmutatásával az autizmussal élő személy +1 fő kísérője számára ott is biztosítsanak kedvezményes belépőjegyet. A tárgyalások eredményéről hírlevélben, honlapon és fb-on is fogjuk tájékoztatni a tagjainkat. Az AOSZ kedvezmény kártya esetében továbbra is keressük az optimális megoldást, melyről már korábban küldtünk tájékoztatót)

Azon tagjaink, akik autizmussal élők, vagy autizmussal élő családtagjaik után igényeltek „Autizmussal élő személy” kártyát és még nem kapták meg azt, azokat ezúton is értesítjük, hogy kártyájuk gyártása folyamatban van. 

aosz-kartya-1

                                                                           aosz-kartya-2