Vitamin adomány autizmusban érintett családok részére

Közel 700 ezer forint értékű vitaminkészítményt ajánlott fel a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. olyan családok részére, melyekben autizmussal érintett családtagot látnak el.  Az adomány átvételére és az első csomagok kiosztására, december 21-én kerül sor az AOSZ budapesti központi irodájában.

Az Autisták Országos Szövetsége közösségének figyelmét megrázó családi tragédiák irányították rá arra, hogy a járványos időszakban az autizmusban érintett családok nagy része fokozottabban van kitéve a koronavírus fertőzés kockázatainak.

Sok autizmusban érintett családban gyakori, hogy az autizmusból adódó speciális élethelyzet extra kiadásokkal is jár (egyoldalú étkezés, berögzült szokások, speciális ruhaneműk, stb), amellett, hogy jellemzően csak az egyik szülő tud keresőtevékenységet végezni. A szükséges vitaminpótlás elmaradása az járványidőszakban az átlagosnál sokkal nagyobb kockázatot jelent. Az autista személyt naponta gondozó, őt jól ismerő családtag átmeneti, vagy tartós kiesése komoly krízishez vezethet. Nem kisebb a kihívás akkor sem, ha autizmusban érintett társaink egészségügyi ellátásra szorulnak, ezért az egészség megőrzése az átlagosnál is hangsúlyosabb ezekben a családokban.

Az Autisták Országos Szövetsége szeretné ebben is segíteni a családokat -, így különösen fontos a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. közel 700 ezer forint értékű vitaminkészítmény felajánlása, melyet személyesen adott át a cég két alapító ügyvezetője dr. Ács Zoltán és dr. Greskovits Dávid. A társügyvezetők elmondták, hogy a cégük kifejezetten a Covidra jellemző kihíváshoz fejlesztette ki ezt az immunerősítő készítményt, melyek kereskedelmi forgalmazásból származó bevétele egy részét  is jótékony célokra fordítja a cég.

Köszönjük Nyitra Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottnak, hogy segítette a szövetségünk és MEDITOP Kft. közötti kapcsolatfelvételt, és az együttműködést.

Az AOSZ a tagszervezeteivel közösen juttatja el az adományt a családokhoz, akik még Karácsony előtt megkapják a ComVIT Complex Vitamin étrend-kiegészítő filmtablettákat.

Útra készen a csomagok

A vitaminok jelentős részét az ország 14 pontján dolgozó AOSZ Info-Pont munkatársaink személyesen vitték el az igénylő tagszervezetekhez és lakóotthonokba. Ezúton is köszönjük odaadó munkájukat!