Visszavonták az alapítványi iskolákat érintő kiadáscsökkentő lépéseket

Kedves Tagjaink!

Bizonyára értesültetek arról, hogy a múlt hét folyamán olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint a Kormány a 2015-ös költségvetésben előirányozta az alapítványi fenntartású iskolák, oktatási intézmények támogatásának csökkentését.

A hírt az AOSZ is megdöbbenéssel fogadta, hiszen számos autizmus-specifikus oktatást nyújtó magán- és alapítványi fenntartású iskola működik, amely pótolhatatlan munkát végez a magyarországi autizmussal élők gyermekek oktatásában. Éppen ezért az AOSZ a múlt héten összfogyatékossági tiltakozást kezdeményezett a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) felé, valamint felvette a kapcsolatot az Alapítványi és Magániskolák Egyesületével (AME) is, amely szervezet először tiltakozott nyilvánosan a költségvetési tervezet magániskolákat érintő része ellen.

Az együttműködések elindultak, a FESZT szervezetek támogató hozzáállásukról biztosítottak, az AME-val az együttműködés elindult, miközben a hétvégén a Kormány visszavonta az alapítványi iskolákat érintő kiadáscsökkentő lépéseit. Amennyiben az ügyben bármilyen változás történik, tájékoztatjuk tagjainkat.

 

AOSZ elnökség

Itt olvasható a módosítható javaslat