“Vidéken működő tagszervezetek érdekvédelmi, szülősegítő tevékenységeinek fejlesztésére, a hálózatos működés elősegítésére” című pályázat

Az AOSZ elnöksége döntött a „Vidéken működő tagszervezetek érdekvédelmi, szülősegítő tevékenységeinek fejlesztésére, a hálózatos működés elősegítésére” kiírt pályázatokról.

A nyertes pályázatot benyújtott szervezetek:

1: Abigél Közhasznú Egyesület

2: Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete

3: MOZAIK Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért

4: Esőemberekért Egyesület

5: Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány

6: Autista Gyermekekért Egyesület

7: Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület

 

A nyertes pályázókat hivatalosan e-mailben értesítjük.

közzétéve: 2014.09.05.

 

Kedves Tagszervezeteink!

 

Az Autisták Országos Szövetségének elnöksége a megválasztását követően számos fórumon célkitűzésként említette, hogy széleskörű igényekre, szükségletekre alapozott, valós segítséget szeretne megvalósítani az autizmusban érintett személyek, családok számára. Az elmúlt néhány hónapban nem annyira látványosan, de folyamatosan dolgozunk a háttérben azért, hogy az érdekvédelmi munka országos összefogásban, hálózatos működésben teljesedjék ki.

 

Tudjuk, hogy vannak helyi szintű problémák, hisszük, hogy azok is egyformán fontosak. Azt is gondoljuk, hogy a problémák országos szinten mindenhol jelen vannak, különböző mértékben, minőségben és azok nem egyformák. Hisszük, hogy a tagszervezeteinkkel való együttműködés nélkül a munkánk nem lehet teljes, a közösségünk nem lehet erős!

 

A „Vidéki tagszervezetek érdekérvényesítését ösztönző pályázat„ idén is meghirdetésre kerül. A 2014. évi pályázat célja a helyi érdekvédelmi és szülősegítő tevékenységek fejlesztése, a hálózatosodás, az együttműködések, a helyi szintű összefogások elősegítése, közös programok megvalósítása.

Az idei pályázati kiírás azért más, mert nem csak a programok megvalósításához szükséges anyagi hátteret ajánljuk fel szervezeteink számára!

Szeretnénk, ha a pályázó szervezetek az AOSZ-szal közös célkitűzések mentén a saját működési területükön végzett munkáját összhangba tudnánk hozni az AOSZ tevékenységével. Fontosnak gondoljuk, hogy az egyes tevékenységek egymást erősítsék, azok a kölcsönös együttműködés révén minél szélesebb körben ismertté, elérhetővé váljanak azon emberek számára, akikért mindannyian dolgozunk. Szeretnénk ehhez felajánlani a kommunikációs felületeinket, kommunikációs szakembereink tudását, kapcsolatait, valamint az AOSZ fejlesztésében, szervezeti stratégiájában igen nagy szerepet játszó szakemberek tudását és tapasztalatát!

Ha Ti is hisztek az összefogásban és együttműködésben, akkor a 2. és 3. pontban választható pályázati tevékenységekhez tudjátok a fenti felajánlást hozzárendelni.

Ez azt jelenti, hogy a saját szervezeti és kommunikációs tevékenységetek megalkotásánál az AOSZ vállalja, hogy:

  • Szakmai segítséget nyújt a veletek dolgozó szakembernek a szervezeti és kommunikációs stratégia elkészítésénél.
  • A Ti szervezetetek és az AOSZ szervezeti stratégiájában közös irányokat találva a következő időszakra tervezett tevékenységeinket összehangoljuk, abban együttműködünk, így hatékonyabban tudjuk a forrásokat, a szervezési és kommunikációs feladatokat, költségeket hozzárendelni a feladatokhoz.
  • Több tagszervezet munkájának ütemezésére nyer rálátást az AOSZ, így azokat összhangba tudja hozni nem csak a saját tevékenységével, hanem a tagszervezetek egymás közötti kapcsolatát is tudja erősíteni, a jó gyakorlatok átadását elősegíti, számos előnyhöz jut így minden kölcsönösen együttműködő fél.
  • A láncszerű kommunikáció, az AOSZ számára már létező sajtókapcsolatok, kommunikációs felületek szélesebb körű kihasználása révén sokkal szélesebb körben ismertté válik a munkánk, a sajtókapcsolatok kiépítésében, a tájékoztató szövegek megírásában, a on-line felületek nyújtotta lehetőségekben igen nagy, most még kiaknázatlan lehetőségek rejlenek, mellyel szeretnénk a tagszervezeteinket támogatni.
  • Az információk birtokában az összefogás révén jól átgondolt, összehangolt tevékenységgel akciók, kampányok megvalósítása is reálisnak tűnhet a jövőben a céljaink elérése érdekében.

 

Reméljük, hogy ezzel a levéllel sikerült elősegíteni, hogy a pályázat során jó döntést hozzatok! Mindenkinek sikeres pályázást kívánunk!

 

                                                           Üdvözlettel:
                                                                                                       Kővári Edit
                                                                                                             elnök

 

Letölthető dokumentumok:  

 

Tagszervezetek megoszlása településenként

 

A weboldalunkon található szervezetek adait itt tudják megtekinteni

Az AOSZ összes tagszervezetének listája az alábbi gombbal letölthető.

Az AOSZ tagszervezetei

 

közzétéve: 2014.07.31.