Velünk beszélj, ne rólunk! Könyvbemutató az Aurórában

A “Velünk beszélj, ne rólunk! Hátrányokkal induló aktivisták beszélnek életükről és munkájukról” című könyv célja, hogy olyan embereket mutasson be, akik annak ellenére – vagy éppen azért –, hogy megtapasztalták az elnyomást és kirekesztettséget, közéleti, aktivista vagy érdekvédő szerepet vállaltak és vállalnak.

A könyv inspirációként kíván szolgálni azok számára, akik nehéz körülmények között élnek vagy valamilyen hátrányt szenvednek a magyar társadalomban, és modellt kíván mutatni arra, hogy hogyan képesek a legnehezebb körülmények között élő emberek is teljes jogú, másokért aktívan cselekvő állampolgárként élni. Mindenkiben ott szunnyad az érdekvédő, csak merni kell előcsalogatni magunkból!

A kötetben tizenöt portré olvasható, szereplői közt találjuk Oravecz Lizankát és Fekete Gy. Viktort, a Megismerhető Autizmus Generáció tagjait.

A könyv bemutatója 2016. július 21-én, csütörtökön 18:00–20:00 között lesz az Aurórában. (1084 Budapest, Auróra utca 11.)

A kötet szerkesztői: Dósa Mariann és Udvarhelyi Tessza

A kötetben szereplő fotókat Csoszó Gabriella készítette.

Kiadó: Közélet Iskolája és Napvilág Kiadó

 

További információ a könyvről: http://www.kozeletiskolaja.hu/page/blog/tagged/velünk%20beszélj%20ne%20rólunk!/

A könyv megvásárolható itt: http://napvilagkiado.eu/webaruhaz/shop.product_details/1-ujdonsagaink/flypage.tpl/907-veluenk-beszelj-ne-rolunk/

A bemutató facebook eseménye itt található: https://www.facebook.com/events/1758771751067705/

Velünk beszélj ne rólunk