Változások az AOSZ szolgáltatásainak igénybevételében

Februári közgyűlésén döntött az AOSZ a szolgáltatások igénybevételének feltételeiről.
 
Az AOSZ szervezeti átalakulása miatt átgondolásra szorult az Esőember folyóirat és az AOSZ kártya szolgáltatások igénybevétele. A februári közgyűlésen döntés született arról, hogy a jövőben ezeknek a szolgáltatásoknak az igénylése autista emberek és családjaik számára az Autisták Országos Szövetsége tagszervezetein keresztül történik majd.

Az Esőember folyóiratból minden tagszervezet három példányt kap ingyenesen kiszállítva. Az AOSZ tagszervezeteinek minden (tagdíjat fizető) tagja – a tagszervezet adatot szolgáltat erről az AOSZ felé – további egy példány Esőember folyóiratot kap ingyenesen, a tagszervezet számára kiszállítva, a megküldött ingyenes Esőember folyóiratot a tagszervezettől vehetik át az érintett tagok.

Az AOSZ kedvezménykártya szolgáltatásra autista társaink jogosultak. Az AOSZ tagszervezetei által szolgáltatott adatok alapján a tagszervezet autista tagja vagy a tagszervezet tagjának autista családtagja jogosult az AOSZ kártya igénylésére abban az esetben, ha a tag a tagszervezet számára igazolta az autizmus diagnózist. A kedvezménykártya az autizmussal élő személy számára szól és egy kísérője számára nyújt kedvezményt.
 
A közgyűlésen a résztvevők döntésének értelmében módosult az AOSZ Elnök megbízási szerződése és tiszteletdíja és határozat született az AOSZ tagjainak éves tagdíjáról. Tekintettel arra, hogy egyéni tagsága megszűnt, a szervezetek tagdíja éves szinten 15.000 forintra módosult. A közgyűlés elfogadta az Autisták Országos Szövetségének 2017-es évre vonatkozó pénzügyi tervét is.
 
A közgyűlés egyes napirendi pontjára vonatkozó mellékletek az alábbiakban megtekinthetők