Kővári Edit: Ünnepi köszöntő

Klasszikus mondat ilyenkor: Megint eltelt egy év…

Sok a feladat és mi mindannyian, minden nap, különböző helyszíneken és más-más szereplőkkel, de azonos célért dolgozunk. Talán picit más a fókusz és más a feladat, a cél azonban mindannyiunk számára ugyanaz. Perspektíva, pozitív jelen- és jövőkép, jó életminőség, egyenlő esély és hozzáférés elérése autista gyermekeink, társaink és családjaik számára.

Szerteágazó az a tevékenység és az az elvárás rendszer, amivel az AOSZ-ban elnökként találkozom. Sokszor könnyebb lenne másik feladatot választani, könnyebb lenne kevesebb problémával és kevesebb nehéz élethelyzettel találkozni. Boldogabbá tenne mindannyiunkat több és gyorsabb, a családok szintjén is érezhető eredmény. De feladatunk mindig lesz és sosem fogunk mindig, mindenben egyetérteni. Ezt azonban értéknek tekintem, ami erősebbé tesz minket és előre mozdítja a közös törekvéseinket.

Ugyanakkor sok „jutalmat” is kapunk a mindennapokban: sok-sok pozitív élménnyel is találkozunk a munkánk során, kisebb nagyobb előrelépések, megnyíló lehetőségek, megoldott ügyek, hálák és köszönetek. Mindig öröm hallgatni és tanulni autista társainktól, szülőtársainktól, érdekvédő társainktól. A legnagyobb ajándék közöttetek lenni! Az évről-évre megrendezett AOSZ napokon többen érezzük úgy, hogy egy nagy család részei vagyunk, idén is sokat velünk tartottatok. Külön élmény és ajándék számomra, hogy egyre többen vannak együtt velünk autista társaink, egyre többet mutatnak magukból, a világukból.

Az évnek ebben az időszakában a legtöbb ember visszavonul, kizárja a hétköznapokat és a karácsonyi feladatokkal, családjával és pihenéssel tölti az időt. Felejtsük hát el néhány napra az izgalmakat, csalódottságokat, engedjük be az ajtónkon inkább a szeretetet, pihenjünk meg egy kicsit. Kívánom, hogy mindenki fel tudja tenni azt az „ünnepi szemüveget”, amitől nem a nehézségeket, hanem a közös törekvéseket, a közösségünk erejét látja, ami hitet és újult erőt ad mindannyiunk számára 2020-ban is a folytatáshoz!

Áldott, békés és szeretettel teli ünnepeket kívánok miden autista társunknak, családjaiknak, a velünk együtt dolgozó civil szervezeteknek, az értünk dolgozó szakembereknek és minden együttműködő partnerünknek!

Szeretettel: Kővári Edit, elnök