Újra szakmai délutánt tartottunk a pedagógiai szakszolgálatokkal

Nagy sikerrel tartottunk immár második alkalommal a pedagógiai szakszolgálatok számára online szakmai délutánt 2022. május 9-én.  A program témája az akadálymentes, autizmusbarát szakértői vizsgálat volt. Amellett, hogy a résztvevők  hallhattak a hatékony állapotmegismerés módszereiről, beleláthattak a szülői oldal helyzetébe is.

Az előadásokat korábban 90-en hallgatták meg, ezúttal újabb 130 szakember vett részt a szakmai  délutánon az ország minden megyéjéből érkezve. A témához kapcsolódó szakmai anyagot a résztvevők számára ezúttal is elérhetővé tettük, így is segítve a hatékony szakértői vizsgálati eljárás megvalósulását. Az Autisták Országos Szövetségének célja, hogy a szakértői vizsgálat autizmusbarát környezetben és módszerekkel történjék, illetve együttműködés alakuljon ki annak érdekében, hogy a családok a vizsgálatokhoz kapcsolódó kérdésekben mihamarabb tájékoztatáshoz jussanak  az AOSZ munkatársainak segítségével. 

Bízunk abban, hogy a jövőben az autista gyermekeket nevelő családok pozitív változásokat tapasztalhatnak majd a szakértői vizsgálatok során.

Köszönetet mondunk előadóinknak a színvonalas szakmai délutánért:

  • Őszi Tamásné, gyógypedagógus, Autizmus Alapítvány, ELTE BGGYK, AOSZ Oktatási munkacsoport
  • Dr. Kovácsné Tóth Krisztina, gyógypedagógus, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat
  • Csepregi András, gyógypedagógus-pedagógiai szakpszichológus, Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Békéscsaba
  • Kapitány Imola, elnök, Mozaik Közhasznú Egyesület