ÚJABB VIDÉKI AOSZ INFO-PONT IRODÁK ÉS DATA SZOLGÁLTATÁSI PONTOK NYÍLNAK AZ ORSZÁGBAN AZ AUTISTA EMBEREKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT

2022-től négy újabb vidéki irodával bővül irodahálózatunk, ezúttal Pécsen, Szekszárdon, Siófokon és Miskolcon nyílik AOSZ Info-Pont iroda. Az új AOSZ Info-Pont irodák hivatalos megnyitójára 2022. január 14-én kerül sor.

Az AOSZ Info-Pont irodák célja, hogy csökkentsék a vidéki családok fokozott kiszolgáltatottságát. Többek között segítenek az autizmusban érintett családoknak ügyintézésben (AOSZ kártya, Esőember újság, hírlevél feliratkozás), hasznos információk átadásában (InfoCentrum), szakkönyvtár és kiadványok elérésében. A Mentorszülő szolgáltatás keretében pedig a családok sorstársakra találhatnak.

A hálózatban megjelenő helyi igények, szükségletek feltárása segíti az ország különböző területein tapasztalható hiányosságok csökkentését, a jó gyakorlatok átadásával segíti azok fejlődését.

2021-től a szolgáltatások köre kibővült az autista személyek mindennapi támogatását digitális formában nyújtó támogató rendszerrel. Az okos eszközökre telepíthető DATA applikáció bevezetésében és használatában az AOSZ Info-Pont irodák munkatársai nyújthatnak segítséget.

Az új AOSZ Info-Pont irodák nyitásáról kiadott sajtóközlemény itt olvasható.