Újabb lépést tettünk a nappali ellátások fejlesztésére vonatkozó érdekvédelmi törekvésünkben

Egyeztetés a Miniszterelnöki Kabinetirodában 2023. március 22-én

Mint arról már korábban hírt adtunk, Kővári Edit, az AOSZ elnöke az autista személyek számára ellátást nyújtó nappali intézmények létrehozásának lehetőségeiről egyeztetett 2023. március 22-én a Miniszterelnöki Kabinetirodában. A megbeszélésen jelen volt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Csizi Péter, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős helyettes államtitkára és Engert Jakabné, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.
Az Autisták Országos Szövetségének stratégiai célja, amelyet Magyarország Kormánya támogat, hogy országosan elérhetővé bővüljön az autista személyeket segítő nappali szolgáltatások köre.
A találkozón Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az AOSZ-t arra kérte, hogy a két Szövetség közösen mérje fel az érdeklődő városok körét és azok lehetőségeit.
Ennek eredményeképpen 2023. június 09-én kiküldésre került az önkormányzatok részére a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Autisták Országos Szövetsége közös levele, melyben a kérdőív kitöltésére kérjük a városvezetőket. A kapott információk alapján pontosabb képet kaphatunk és erre reagálva megalapozott érdemi javaslatot tehetünk a Kormány számára annak érdekében, hogy az autista személyek számára szakszerű, fenntartható nappali ellátások jöjjenek létre.