Új vezetőséget választott a FESZT

Magas szintű tagszervezeti képviselet a FESZT új elnökségében

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) kilenc különböző fogyatékossági csoportot képviselő országos és regionális szintű tagszervezetek össz-fogyatékossági érdekképviseletet ellátó magyarországi ernyőszervezete.

A FESZT 2017. május 24-én megtartott küldöttgyűlésén egyhangú döntéssel választotta meg 11 tagú elnökségét. A Tanács új elnöke, Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke. Az elnökségben a FESZT 8 tagszervezete elnöki, alelnöki és elnökségi szinten képviseli az elkövetkező három évben a fogyatékossággal élő társaink érdekeit össz-fogyatékossági kérdésekben. A Tanács történetében először kapott helyet az elnökségben autizmusban érintett személy.

A FESZT tagszervezetei az elmúlt 3 évben végzett munkájukat folytatva elkötelezettek többek között a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény hazai megvalósulása és monitorozása, fogyatékossággal élő lányok és nők helyzetének elősegítése, valamint a 10 000 fogyatékos személy életminőségét javító kiváltási koncepció sikeres megvalósítása mellett, mely a nagy intézményekben élő fogyatékos személyek közösségi részvételét, önállóbb, emberhez méltóbb életét teszi lehetővé.

A FESZT teljes jogú tagja az Európai Fogyatékosügyi Fórumnak. E munkáján keresztül a fogyatékos emberek érdekeit az európai uniós döntéshozatalban is képviseli. Tagja az Országos Fogyatékosügyi Tanácsnak, ahol a Tanács többi tagjával együtt javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végez.

A FESZT új elnöksége szeretné megköszönni Földesi Erzsébet kimagasló szakmai munkáját, akinek a vezetésével a FESZT az elmúlt 3 évben megerősödött és aktív részese volt a nemzetközi, európai és hazai fogyatékosságügyi politika alakításának, valamint a Tanács tagjai továbbra is számítanak aktív együttműködésére.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsáról bővebben:
www.feszt.eu