Új törvény készül a Magyar Építészetről

Készül a Magyar Építészetről szóló új törvény. Összefogtunk: az országos ernyőszervezetekből álló munkacsoport fogalmazta meg az akadálymentesség és egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében a törvénnyel kapcsolatos javaslatait

A hat országos érdekvédelmi ernyőszervezet, köztük az Autisták Országos Szövetsége is részt vett annak a munkacsoportnak a munkájában, amely előkészítette az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti Államtitkársága számára a fogyatékossággal élő személyek jogainak érvényesülését biztosító javaslatokat az épített környezet akadálymentességének, egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása érdekében. A munkacsoport dr. Laki Tamás rehabilitációs szakmérnök vezetésével több héten át dolgozott azon, hogy az új, Magyar Építészetről szóló törvénybe belekerüljenek azok a garanciák, melyek a tervezés, az engedélyezés, a megvalósítás és a felülvizsgálat során biztosíthatják az akadálymentes környezet létrehozását, az egyenlő esélyű hozzáférést – minden típusú fogyatékosság sajátosságaira figyelemmel – a jövőben.

A munkacsoport munkájában az Autisták Országos Szövetségének felkérésére Szántó Tamás, az AUT-PONT Alapítvány elnöke vett rész, akinek ezúton is köszönjük a munkáját!