Tisztelt Tesztelő, Érdeklődő!

Engedd meg, hogy így év vége felé közeledve, egy levél erejéig visszatekintsünk 2018-ra, és összefoglaljuk Neked mi minden történt a DATA projektben, mert mozgalmas évünk volt:

 • Év elején indult el a projekt a Széchenyi terv keretében, az AOSZ és az ELTE Kutatócsoport együttműködésével. Az ügyért elkötelezett és igazán motivált projekt-team hamar összeállt és megkezdte gyümölcsöző közös munkáját.

 

 • A projektet támogatandó, a meglévő 6 mellé további 4 AOSZ Info-Pont irodát hoztunk létre Szombathelyen, Kecskeméten, Mindszentpusztán és Budapesten, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjunk tájékoztatást adni. Ezekben az AOSZ Info-Pont irodákban minden érdeklődőt szeretettel várnak egész évben.

 

 • Országszerte rendeztünk olyan tájékoztató eseményeket, ahol beavattuk az érdeklődőket a projekt terveibe, elmondtuk hogyan segít az alkalmazás az autista személyek mindennapjaiban. Ezeket az alkalmakat azért is tartottuk nagyon hasznosnak, mert a jelenlévők aktív részvételükkel megosztották velünk értékes észrevételeiket, javaslataikat, kérdéseiket pedig igyekeztünk megválaszolni. Itt megnézheted, hogy mennyi helyen jártunk.

 

 • Kampányunk sikeres volt, októberben a megcélzott 120 fő helyett 182-en jelentkeztek az alkalmazás tesztelésére, és ez a szám folyamatosan nő, már 309 fő jelezte nekünk a tesztelésben történő részvételi szándékát. Köszönjük, hogy érdeklődtök, és ilyen sokan szeretnétek velünk dolgozni! Ezzel projektünk első komolyabb mérföldkövét hagytuk el.
  Egy kis érdekesség a tesztelésbe jelentkező autista személyek életkori megoszlásáról: több mint két harmada iskoláskorú gyermek, de nem elhanyagolható a felnőtt korú részvevők száma sem:
  (2-4 év: 3%. 5-18 év: 73%. 18+: 24%)

 

 • Elkészült az oktatási anyag első két modulja, melyet konzorciumi partnerünk, az ELTE szakmai munkacsoportja állított össze. Videókat készítettek postán, fogászaton, kormányhivatalban lefilmezve a hétköznapi életet érintő gyakori teendőket, pl. csekkbefizetés, vagy személyigazolvány igénylés. Ilyen és sok más hasznos videó lesz még elérhető az alkalmazásban. Együttműködés zajlik éppen a Heim Pál Gyermekkórházzal és az ERSTE Bankkal is.

 

 • A konzorciumi partnerünk, az ELTE szakembereinek eredményes munkája, valamint a tájékoztató rendezvények visszajelzései alapján részletes szakmai-műszaki terv készül t, ami meghatározza az applikáció és a webes felület funkcióit és tartalmát.

 

 • A projekt további működésének érdekében új közbeszerzési eljárás lebonyolítására van szükség. Ennek folyományaként 2019-ben várható a mobil applikáció fejlesztése, a 300 db okos telefon és tablet kiosztása, a képzési alkalmakmegszervezése, közszolgáltatók érzékenyítése, valamint a tesztelés, ezért januárban tájékoztatni fogunk majd Benneteket újra a várható eseményekről.

 

Köszönjük, hogy érdeklődsz és tesztelőnk leszel!

Áldott, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és boldog új évet kívánunk!