Tesó S: Komplex program autista gyermekek szülei és testvérei számára

Olyan családokat várunk, ahol az autista gyermek testvére maximum 12 éves.

A program keretében a szülők számára két napos tréninget biztosítunk, az autista gyerekek testvérei számára játszóházat szervezünk.

 

Időpont:  2014. március 28-29.

Helyszín: Zuglói Gyermek és Ifjúsági Centrum 1145 Bp. Uzsoki u. 57.

 

A tréninget tartja:

Mózes Eszter, klinikai gyermek szakpszichológus

Vetier Anna, pszichológus, érintett testvér

 

A szülőtréningen érintett témák:

  • Neki is szüksége van figyelemre! (Hogyan tartsunk egyensúlyt az autista gyermekkel és egészséges testvérével való foglalkozásban? Mit tegyünk, hogy a gyermek ne érezze, hogy rá kevesebb figyelembjut, mint sérült testvérére?)
  • Ő miért nem olyan, mint én? (Mikor és hogyan beszéljünk a testvér autizmusáról? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a gyermek elfogadja és megértse testvére autizmusát? Hogyan tudjuk megsegíteni a testvérek közötti kommunikációt, kapcsolatteremtést?)
  • Ha hisztis a gyerek (Mit tegyünk, ha egészséges gyermekünk „rosszul” viselkedik? Milyen viselkedésproblémák merülhetnek fel, milyen okok állhatnak ezek hátterében, hogyan kezeljük ezeket?)
  • Mindenféle gyerekségek (Ép testvér és egészséges barátai, kortársakkal való kommunikáció az autizmusról. Testvérkonfliktusok, testvérféltékenység kezelése. Stb.)
  • A kis gyógypedagógus? (Érdemes-e bevonni a testvért az autista gyermekkel való foglalkozásba, ha igen hogyan és milyen mértékben?)

A testvércsoportban a gyerekek különféle foglalkozásokon vehetnek részt. A csoportot pszichológus szakember és érintett szülő vezeti. 

További információt a mozaikegy@gmail.com e – mail címen, vagy a +36 70 424 – 8688 telefonszámon kérhet.

A képzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát a jelentkezési lap visszaküldésével jelezheti. Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot mozaikegy@gmail.com e – mail címre küldje.

Jelentkezési határidő: 2014. március 24.

 [aio_button align=”center” animation=”pulse” color=”green” size=”medium” icon=”arrow-down” text=”Jelentkezési lap letöltése” relationship=”dofollow” url=”http://aosz.hu/wp-content/uploads/2014/03/tesos_jellap.doc”]