Térképrajz pályázati felhívás!

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Magyar Nemzeti Bizottsága, a Magyar Földrajzi Társaság és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék TÉRKÉPRAJZ-PÁLYÁZATOT hirdet.

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) 1993 óta kétévente rendezi a gyermekek térképrajz-versenyét, melynek elsődleges célja a gyerekek a világról alkotott képének ábrázolása és értelmezésének elősegítése. Az ICA felhívását a Magyar Földrajzi Társaság közreműködésével itthon is meghirdették. A felhívásra számtalan kiváló rajz készült és a korábban megrendezett ICA versenyeken is voltak díjazott magyar rajzok (http://terkepismeret.elte.hu/VERSENYEK). A verseny a Térképek Nemzetközi Éve (International Map Year, http://mapyear.org/) keretében kerül megrendezésre.

A 2017-es verseny témája: “Szeretjük a térképeket”. A nevezési korhatár 15 év, a pályázatra a gyerekek egyénileg vagy maximum három fős csoportokban küldhetik be munkáikat. A beküldött munkákat négy korcsoportban bírálja a zsűri:

  • 6 évesnél fiatalabb
  • 7–8 éves
  • 9–12 éves
  • 13–15 éves

A pályázat beküldési határideje: március 13.

További részletekért kattintson az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének honlapján található pályázati kiírásra.