“Te is bevezetheted a DATA-t!” csoportos tanulás AOSZ Info-Pont irodáinkban

AOSZ Info-Pont irodáink komplex szolgáltatást nyújtanak az autizmusban érintett családok és a velük foglalkozó szakemberek számára. Ennek része a DATA Heldesk szolgáltatás is, amit nem csak azok vehetnek igénybe akik már használják a DATA szoftverrendszert, de azok is, akik most szeretnének megismerkedni vele. Igény esetén számukra helyben is biztosítunk tanulási lehetőséget.

Február 16-án a pécsi AOSZ Info-Pont iroda és a “Lásd a világot autista szemmel” Egyesület közösen szervezett workshopot Pécsett, ahol 5 fő ismerkedett meg az AOSZ DATA applikációval és a hozzá kapcsolódó tervezőfelülettel, ami az autista emberek mindennapi élethelyzetét és tevékenységeit könnyíti meg. A workshopon résztvevőknek a későbbiekben lehetőségük nyílik a “Te is bevezetheted a DATA-t!” csoportos tanuláson elsajátítani a rendszer használatát.

Kecskeméten 17-en jelezték, szülők és szakemberek egyaránt, hogy szeretnék elsajátítani a DATA rendszer használatát. Ők a DATA tervezőfelületén, a tudásbázisban megtalálható leírás alapján önállóan ismerkedhetnek meg az autizmus alapjaival és a vizuális támogatásokkal, majd kollégáink 4 alkalommal tartanak online kiscsoportos tanulást. Ezeken az alkalmakon a résztvevők egészen az alapoktól indulva elsajátíthatják a tervezőfelület tartalommal való feltöltését és az applikáció használatát. A gyakorlatra fókuszálva megismerhetik a DATA összes önálló és kiegészítő funkcióját is.

A csoportos tanulás végeztével sem engedjük el a felhasználók kezét, hiszen minden résztvevőnek van a tanulási időszak alatt mentora egy DATA Helpdesk kolléga személyében, akihez a későbbiekben is bizalommal fordulhat, amennyiben valahol elakad használat közben.

Kisebb csoport, közösség része vagy és szeretnétek együtt megtanulni a DATA szoftverrendszer használatát? Keresd meg a hozzád legközelebbi AOSZ Info-Pont iroda munkatársát e-mailben!